Jószándék

2023.03.06. 13:55

Célba értek a földrengés károsultjainak szánt rétsági adományok

Az egész ország megmozdult a közelmúltban történt törökországi és szíriai földrengések károsultjainak megsegítésére. Így tettek a jószándékú rétságiak is, és szállítmányuk egy része már célba is ért az ázsiai helyszínekre.

Hegedűs Henrik

Összedőlt ház romjai között egy játékmackó a törökországi Hatayban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Martin Divisek

A részletekről Bakó Mónika önkormányzati képviselő számolt be az egyik városi ügyekkel foglalkozó internetes fórumon. Leírta, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár utcára nyíló földszinti termében gyűjtötték a délkelet-törökországiaknak és északnyugat-szíriaiaknak juttatandó adományokat. 

A török nagykövetség segítségével sikerült célba juttatni az összegyűjtött adományokat 
Forrás: Beküldött fotó

A településről és környékéről érkezett nagy mennyiségű tisztítószereket, tartós élelmiszereket, ruhaneműket és egyéb berendezéseket, tárgyakat tartalmazó szállítmányt a Török Köztársaság magyarországi nagykövetségével egyeztetve vitték el március első napjaiban egy Dunaharasztiban lévő logisztikai központba, ahonnan több más segélycsomaggal együtt juttatták el azokat a célállomásokra. A képviselő asszony értesülései szerint a rétsági adományok egy része már a múlt pénteken induló transzportba bekerült. 

Bakó Mónika ezen túlmenően köszönetet nyilvánított minden adakozónak, valamint azoknak, akik a gyűjtőponton vállaltak önkéntes feladatokat.

 

 

Címkék#Rétság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában