Figyelemfelhívás

2023.02.18. 07:57

Óvatosan a Börzsönyben!

A Börzsöny Speciális Mentők mindenkitől azt kérik, hogy óvatosan, körültekintően túrázzanak a hétvégén a Börzsönyben.

Nool

– A hétvégén változékony időjárás várható a Börzsönyben, ezért a szolgálatunk figyelmeztetést nem bocsát ki, de óvatosságra, körültekintésre kéri a túrázókat, különösen a felszerelésre vonatkozóan. Kérjük a túrázókat, hogy továbbra is megfelelő ruházatban, vízálló bakancsban, szélálló túrakabátban, a még esetlegesen jeges szakaszok miatt pedig hómacskával felszerelve induljanak a hétvégi kirándulásra – írják weboldalukon publikált közleményükben a Börzsöny Speciális Mentők.

Hozzátették, hogy az olvadás folyamatos és erős lesz a Magas-Börzsönyben, ami a hétvégén csak tovább fog erősödni, emellett szélre is számítani kell. Mint írták, a várható széllökések és az olvadás miatt a szálankénti fa kidőlésekre, korona-, gally- és ágtörésekre továbbra is számítani kell, illetve a terepviszonyok miatti nehézségek is gondokat okozhatnak.

– Sár, havas-vizes-sár, latyakos sár, áradó patakok, olvadó vizes hó, és az északi oldalakon valamint a szélárnyékban és árnyékos helyeken a nehezebben felolvadó jeges szakaszok jeges utak, ösvények okozhatnak nehézséget – fogalmaztak a Börzsönyben várható körülményekre vonatkozóan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában