Tragédia

2023.02.20. 19:27

Halála előtt felmondott a munkahelyén a gyarmati büntetőbíró

Újabb részletek derültek ki arról a tragédiáról, mely vasárnap történt Balassagyarmaton. A közismert férfi kollégái megrendültek a hírek hallatán.

Nool

Február 19-én tragikus hirtelenséggel elhunyt a Balassagyarmati Járásbíróság volt bírája – erősítette meg értesüléseinket hétfőn délután dr. Lajkó Péter, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője. Közölte ugyanakkor, hogy halála időpontjában már nem állt fenn a szakember a bírói szolgálati viszonya, azt ugyanis januárban egyoldalúan megszüntette, döntése okát pedig nem részletezte. Dr. Lajkó Péter megkeresésünkre adott válaszából kiderült az is, hogy az előbbiekre tekintettel a köztársasági elnök a férfit február 13. napjával felmentette a bírói tisztség alól.

„Halála a Balassagyarmati Törvényszék és járásbíróságai valamennyi munkatársát mélyen megrendítette, osztozunk családja fájdalmában” – fogalmazott a sajtószóvivő.

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap délelőtt tűzoltók, rendőrök, mentők vonultak a balassagyarmati Hunyadi utcába. Hamar elterjedt a hír a városban, hogy középkorú, közismert férfi hunyt el az egyik lakásban. A környékbeliek szerint önkezével vetett véget életének, tragikus döntése hátterében pedig – erről az Ipolyinfo.com írt – munkájához kapcsolható konfliktus állhat. Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője portálunk érdeklődésére közölte, hogy a Balassagyarmati Rendőrkapitányság az eset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétvégi hírösszefoglalójában számolt be a történtekről. „Vasárnap reggel Balassagyarmaton, a Hunyadi utcában a rendőrség kérésére egy lakásba kellett bejutni a város hivatásos tűzoltóinak. Az egység percek alatt a helyszínre ért és a bejárati ajtót kézi szerszámokkal felnyitotta, a helyszínt a rendőrségnek átadta” – írták.

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget!

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123 (Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes); Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503 (Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes); Kék vonal, gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat 116-111 (Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában