Magyar Falu

2023.02.21. 14:10

Fontos feladatok várnak az új falubuszra Kozárdon is

Még korábban nyert a település falubuszt a Magyar Falu Programban, amelyet hamarosan átvehetnek.

N. O.

Több nógrádi településre is befutottak már az új falubuszok. Képünk illusztráció.

Forrás: Nool

Dr. Hajasné Banos Márta polgármester a Nool.hu érdeklődésére elmondta, hogy nagy szükség volt már egy új járműre, hiszen a korábbi már elég rossz állapotban volt. Hozzátette: a buszra igen nagy igény van, ugyanis a falugondnoki szolgálat központi szerepet tölt be Kozárdon, ahol nincsenek intézmények, és az önkormányzati ügyintézésre is a szomszédos településeken nyílik lehetőség.

A szállítást a falugondnok látja el, aki az időseket is segíti. Ezen túlmenően az ő feladata az ételkihordás a rászorulók részére, valamint a környékbeli rendezvényekre való eljutás is. A polgármester bízik benne, hogy az elkövetkezendő napokban megérkezik hozzájuk az új busz, amely fontos szolgálatot lát majd el. Az önkormányzat egyébként erre a célra hozzávetőlegesen 15 millió forint támogatást nyert el.

A Magyar Falu Program révén szűkebb hazánkban, Nógrádban is rengeteg fejlesztés valósult meg az elmúlt években, és a jövőben is megannyi beruházás segíti majd a fejlődést – ezekről itt olvashat bővebben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában