Adományozás

2023.02.09. 17:29

Gyűjtés indult a törökországi földrengés károsultjaiért Drégelypalánkon

Törökországot pusztító földrengés rázta meg néhány napja, a katasztrófának több ezer halottja és rengeteg sérültje van. Rigó Dávid, a község polgármestere a közösségi oldalán számolt be arról, szeretne a településen és környékén is gyűjtést szervezni a károsultak részére.

Lászlók Judit

– Az összegyűlt adományokat a felhívásban megadott két cím egyikére eljuttatjuk, összefogva több környékbeli önkormányzattal. Kérem, aki teheti járuljon hozzá a gyűjtéshez. A művelődési házban munkanapokon 10 és 16 óra között várjuk az adományokat – olvasható a bejegyzésben

A polgármester hozzátette, hogy a Török Köztársaság Nagykövetsége nevesítette, mire van szükség. Ezek között szerepel férfi, női, és gyermek téli ruházat, sátrak, összecsukható ágyak, matracok, hálózsákok, termoszok, zseblámpák, konzervek, tartós élelmiszerek, baba ételek és pelenkák, tisztálkodási, és higiéniás szerek, desztillált víz, valamint elsősegélycsomag, tapaszok, vatták.

A polgármester a bejegyzésben kitért arra is, hogy a nagykövetség felhívásában rengeteg egészségügyi eszköz és gyógyszer van feltüntetve, de úgy gondolja, ha már az előbbiekből egy szállítmányt össze tudnak állítani, az is nagy segítség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában