Posta

2023.01.03. 19:59

Nógrádban nem nyitott újra egyetlen ideiglenesen szünetelő posta sem

A Magyar Posta Zrt. rendkívüli takarékossági intézkedések miatt tavaly novemberben országszerte több posta működésének szüneteltetéséről döntött.

Gulyás Edina

Salgótarjánban a hétből öt posta bezárt. Sokan reménykedtek a Beszterce-lakótelepen található újranyitásában, ám hiába

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A társaság tájékoztatása szerint január 2-től 32 településen 45 helyszínen nyitották újra a kirendeltségeket. A Posta honlapján található kereső szerint Nógrádban egyetlen bezárt posta sem nyitott ki. Amint arról korábban beszámoltunk tavaly november 12-től országszerte 366, szűkebb hazánkban kilenc posta működésének ideiglenes szüneteltetéséről döntött a Magyar Posta Zrt. az energiafelhasználás érdemi csökkentése miatt.

Szűkebb hazánkban öt településen, kilenc szolgáltatóhelyet érintett az intézkedés: Balassagyarmaton a Leiningen Károly úti, Pásztón pedig a Cserhát lakónegyedben található posta zárt be. Salgótarjánban öt helyen szüntette meg a társaság a szolgáltatásait: az Ybl Miklós úton, a Rákóczi úton, a Zagyva úton és a Fáy András körúton, valamint a városházán található kirendeltség is bezárt. Ezekben a városokban más postahivatalban intézhetik azóta ügyeiket a lakók. Hugyagon és Ipolyvecén pedig megszűnt az állandó szolgáltatóhely.

A Magyar Posta Zrt., az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel, az érintett postahelyek január 2-án nyithattak újra.

– A tárgyalások értelmében abban az esetben, ha az érintett települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, úgy megállapodás született a postahelyek további működtetéséről. Mindezen körülmények lehetőséget teremtettek arra, hogy országszerte 45 posta kinyithasson, és a már jól megszokott magas színvonalon szolgálhassa ki a lakosság igényeit – tájékoztatott közleményében a társaság. 

Megkerestük a Magyar Posta Zrt-t azzal kapcsolatban, hogy a Nógrád megyében bezárt kilenc kirendeltség közül újra megnyitott-e valamelyik. Azt a választ kaptuk, hogy az aktuálisan működő postákról a posta.hu weboldal postakereső menüpontjában lehet tájékozódni. Az ott található információk szerint szűkebb hazánkban valamennyi korábban bezárt szolgáltatóhely működése továbbra is szünetel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában