Küldemény

2022.11.03. 11:45

Aláírást gyűjtenek a besztercei postabezárás miatt

A Nógrád megyében ideiglenesen bezáró kilenc posta között van a Beszterce-lakótelep postahivatala is. A városrészben aláírásgyűjtés indult a döntés ellen tiltakozva.

Nool

Mint arról a Magyar Posta hivatalos közleményét idézve már beszámoltunk, országszerte háromszázhatvanhat, szűkebb hazánkban pedig kilenc – többségében kisebb forgalmú – postát ideiglenesen bezárnak energiatakarékossági okokból. A Postás Szakszervezet elnöke szerint a dolgozók munkahelye megmaradhat. Tóth Zsuzsanna hétfőn azt mondta az egyik kereskedelmi televízióban, hogy a posta belső szabályai alapján hatvan napra vezényelhetik át a dolgozókat más hivatalokba, s úgy számolja, valószínűleg tavasszal oldhatják fel az ideiglenes bezárásokat. 

Nógrádban öt településen, kilenc postát érint az intézkedés 
Balassagyarmaton a Leiningen Károly úti, Pásztón pedig a Cserhát lakónegyedben található posta zár be. Salgótarjánban öt helyen szünteti meg ideiglenes a társaság a szolgáltatásait: az Ybl Miklós úton, a Rákóczi úton, a Zagyva úton és a Fáy András körúton, valamint a Városházán található kirendeltség is bezár. Hugyagon és Ipolyvecén is megszűnik az állandó szolgáltatóhely, ezeken a településeken minden bizonnyal mobilposta látja majd el az ügyfeleket. 

Molnár Károly salgótarjáni önkormányzati képviselő, az MSZP helyi elnöke hibás döntésnek nevezte, hogy november 12-től ideiglenes bezár a besztercei posta. Mint közösségi oldalán fogalmazott, az intézkedés kapcsán – a lakótelep képviselőjeként – kifogással él a Magyar Posta felé, valamint aláírásgyűjtést kezdeményez. 

– Célunk, hogy minél több helyi lakos tiltakozó aláírásával is érzékeltessük az állami posta vezetése felé megírandó beadványunk mellett, hogy a döntésük hibás és elfogadhatatlan, hogy egy teljesen élhetetlen helyzetet teremtenek a beszterceieknek azzal, hogy még csak korlátozott nyitvatartásra sem tettek javaslatot a karácsonyt is magába foglaló téli időszakra – közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában