Küldemény

2022.10.29. 19:15

Öt nógrádi település kilenc postáját zárják be ideiglenesen

Országszerte 366, szűkebb hazánkban kilenc posta működését szünetelteti ideiglenesen a Magyar Posta Zrt. november 12-től. A döntést az energiafelhasználás érdemi csökkentése miatt hozták meg.

G.E.

A Magyar Posta az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében arról döntött, hogy ideiglenesen országszerte 210 településen szünetelteti 366 posta működését – fogalmazott közleményében a társaság.

– Abban a 101 városban, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó hivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják az ügyfeleket. Ellenben azon a 109 településen, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások a máshol már jól bevált mobilposta segítségével lesznek elérhetők.  

A közleményben hangsúlyozzák: az intézkedéssel érintett mintegy 740 dolgozó nem veszti el munkáját, a munkavállalókat a környező postákon helyezik el. A változás nem érinti a küldemények házhoz kézbesítését sem. Az érintett posták november 11-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Ezeket a postákat érinti az intézkedés

Szűkebb hazánkban öt településen, kilenc szolgáltatóhelyet érint az intézkedés. Annak értelmében Balassagyarmaton a Leiningen Károly úti, Pásztón pedig a Cserhát lakónegyedben található posta zár be. Salgótarjánban öt helyen szünteti meg ideiglenes a társaság a szolgáltatásait: az Ybl Miklós úton, a Rákóczi úton, a Zagyva úton és a Fáy András körúton, valamint a Városházán található kirendeltség is bezár. Ezekben a városokban más postahivatalban intézhetik ügyeiket a lakók. Hugyagon és Ipolyvecén is megszűnik az állandó szolgáltatóhely, ezeken a településeken minden bizonnyal mobilposta látja majd el az ügyfeleket. 

– A fenti intézkedéstől függetlenül, a digitalizációs fejlesztésekkel összefüggésben, a Magyar Posta a fővárosban, illetve Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó szándékot jelentett be a működés hatékonyságának javítása érdekében, amelyet kizárólag az irányítási és a szolgáltatási területeken hajt végre. Ez a végrehajtásban dolgozó munkavállalókat nem érinti – húzták alá közleményükben. 

Elérhetők a szolgáltatások digitális úton
Mint arról beszámoltak: a vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége. Az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nemcsak személyesen, hanem modern, digitális úton is hozzáférhetők. Mindemellett a postai szolgáltatások a rendelkezésre álló szolgáltatási helyeken, a változásokat követően is magas színvonalon állnak rendelkezésre ügyfeleink számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában