Újévi baba

2023.01.01. 15:08

Megszületett Hanna, az év első Nógrád megyei babája a salgótarjáni kórházban

Veres Edina

Lehoczki Éva szülésznő, a megyei kórház szülészeti osztályának főnővére az első újévi babával, Hannával

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Január 1-én délelőtt megyénk első újszülöttje is meglátta a napvilágot a Szent Lázár Megyei Kórházban. Lehoczki Éva szülésznő, a megyei kórház szülészeti osztályának főnővére érdeklődésünkre elmondta: szűkebb hazánkban 9 óra 45 perckor, 3700 grammal és 53 centiméterrel született meg az első újévi baba, aki a szüleitől a Hanna nevet kapta.

– Takács Hanna az első kisbaba a salgótarjáni családban. A szülés komplikáció nélkül, természetes úton zajlott. Mind a kislány, mind az anyuka jól vannak – közölte a főnővér, aki azt is elárulta, hogy a 31 éves anyuka, Lehotzki Gabriella január 6-ra volt kiírva, így mondhatni „benne volt a pakliban”, hogy január 1-én ünnepelhetik majd a kislány születésnapját.

Lehoczki Éva hozzátette, hogy jelenleg Hanna az egyetlen kisbaba a salgótarjáni kórház szülészeti osztályán.

Információink szerint a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetbe a kora délutáni órákig nem érkezett kismama szülési fájdalmak miatt.

Amint arról portálunk már beszámolt, hazánkban Zalaegerszegen született az idei év első babája, mindössze 35 másodperccel éjfél után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában