Identitás

2023.01.09. 16:30

Kilenc nógrádi településen dübörögtek sikerrel az identitást erősítő rendezvények

N. O.

Lezárult a közelmúltban A helyi identitás és kohézió erősítése című pályázat, amely több mint hetvenmillió forint támogatásból valósult meg. A projekt során együttműködött Palotás, Buják, Csécse, Ecseg, Egyházasdengeleg, Héhalom, Jobbágyi, Kisbágyon és Szarvasgede is.

Szabó Mihály, Palotás polgármestere elmondta: mind a kilenc településen a közösségfejlesztési folyamatok fejlesztése érdekében interjúkkal, valamint közösségi beszélgetésekkel kezdődött a szakmai munka. Ezt követően készítették el a helyi cselekvési tervet.

– A projekt a társadalmi és a gazdasági problémák megoldására kínált lehetőséget. Volt közösségi felmérés is, amely megmutatta, hogy melyek azok a tevékenységek és programok, amelyek minden korosztály számára hasznos szabadidő eltöltést kínálnak. Ezáltal az önkormányzatokkal többször is egyeztettünk és aktualizáltuk a rendezvényeinket. A világjárvány alatt azonban több alkalommal is át kellett szervezni az eseményeket – közölte Szabó Mihály.

Hozzátette: végül összesen 59 rendezvényt sikerült lebonyolítani az elmúlt négy év alatt, mintegy 7055 résztvevővel.

Mint mondta, számos kiállítás, fesztivál és sportprogram volt, de nagyobb események is megvalósultak, amely során nagy hangsúlyt fektettek a Nógrádikumokra. Ilyen volt például a bujáki szüreti, de a palotási tortafesztivál is. Ezen túlmenően a rendezvényeken a bűnmegelőzést és közbiztonságot javító programok is lezajlottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában