Beruházás

2023.01.07. 14:34

Folytathatják Mátraterenyén a vízkárok megelőzését szolgáló fejlesztést

A második ütemmel folytathatja a település önkormányzata a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztését egy közelmúltban elnyert támogatás segítségével.

V. E.

Gecse László, a község polgármestere arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírására benyújtott pályázatuk pozitív elbírálásban részesült, aminek köszönhetően 55 millió forintos forrásból valósíthatják meg a beruházást.

– Az önkormányzatunk által korábban megvalósított első ütem és a jelenlegi fejlesztés együttesen biztosíthatja Mátraterenyén a megfelelő vízvédelmi infrastruktúra kiépülését, ami hosszú évtizedekre garantálhatja a településen a vízkárok elkerülését. A nemrég elnyert támogatásból a meglévő árkok felújítása mellett újakat is kiépítünk. A kivitelezési munkák során a Tóvég úton a meglévő földárok előregyártott betonelem-burkolatot kap, illetve a Széchenyi úton zárt csatornát alakítunk ki. A cél, hogy a csapadékvíz rendezetten folyjon le a területről, így megelőzzük a környezeti káreseményeket, illetve mérsékeljük a községünk vízkár veszélyeztetettségét – fejtette ki Gecse László.

Jelenleg a beruházáshoz szükséges vízjogi engedélyek beszerzése zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában