Szavazás eredmény

2023.01.17. 06:50

Elszomorító: kevesen használják helyesen a tompított fényszórót Nógrád útjain

Múlt héten megjelent cikkünkben a tompított fényszórók fontosságára hívtuk fel a figyelmet. Ebben a témában fogalmaztunk meg egy szavazást, melyben arról kérdeztük olvasóinkat, szerintük helyesen használják-e lámpát a nógrádi autósok.

Nool

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a KRESZ is előírja a tompított fényszóró használatát, ami a jelenlegi időjárási körülmények között különösen fontos még nappali fényviszonyok mellett is. Sok nógrádi járművezető gondolja úgy, hogy a gépjármű indításakor automatikusan működő nappali menetfénnyel jól látható a járművük, pedig ilyenkor csak az első lámpák égnek, a hátsók nem, szemben a tompított fényszóróval, ami elöl-hátul láthatóvá teszi a járművet, ezzel is segítve az esetleges balesetek elkerülését.

Szerinted helyesen használják a tompított fényszórót a nógrádi autósok?

Elszomorító eredmény született, ugyanis a megkérdezettek 78 százaléka voksolt amellett, hogy az autósok nem használják helyesen a tompított fényszórót. A válaszadók csupán 22 százaléka tapasztalta azt Nógrád útjain, hogy megfelelő módon használják a tompított fényszórókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában