Elismerések

2023.01.22. 19:30

Díjakat is átadtak a bárnai mérnökbálon, a bevétel jótékonysági célra megy

Kerek évforduló adott jó alkalmat az ünneplésre: immár harmincadik alkalommal rendezte meg jótékonysági bálját a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara, amelynek bevételével – az elmúlt évek hagyományát követve – ezúttal is a Palóc Mentőalapítványt támogatják.

Gulyás Edina

A díjazottak csoportképe a bárnai bálon megtartott mérnökbálon

Forrás: Beküldött fotó

Az utóbbi két évben a koronavírus-járvány szabott gátat a rendezvényeknek, így a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara sem tartotta meg a hagyományos jótékonysági bálját. Idén azonban újra összegyűltek a kamarai tagok és kerek évfordulót ünnepelve, immár harmincadik alkalommal rendezték azt meg szombaton Bárnában. 

Az esemény fővédnöke Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, védnökei pedig Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke voltak. A rendezvény résztvevőit Bózvári József, a megyei kamara elnöke köszöntötte. Mint mondta, a mérnökbál évről évre nagy érdeklődés mellett zajlik le, s reméli, hogy e megyében példaértékű rendezvény sikere a következő esztendőkben is töretlen marad. Ezt követően Méhes András, a Palóc Mentőalapítvány elnöke szólt az egybegyűltekhez. 

Mérnökbál Bárnában
Dr. Szabó Géza főigazgató a salgótarjáni kórház fejlesztéséért átadott oklevéllel. Az elismerést szakmai csapat kapta
Forrás: Beküldött fotó

A bálon gazdára találtak a mérnöki kamara által alapított díjak is. Az év mérnöki létesítménye elismerést a Szent Lázár Megyei Kórház új onkológiai szárnya, illetve az épület tervezésében és kivitelezésében részt vállaló Nógrád megyei szakemberek kapták. Az év mérnöke pedig Klenóczky Sándor lett, az az elmúlt időszakban szűkebb hazánkban és az ország más pontjain, mások mellett a Lánchíd felújításának műemléki műszaki ellenőreként végzett munkájáért. 

– Ahogy az utóbbi néhány esztendőben, úgy idén is a Palóc Mentőalapítványt támogatjuk a tombola bevételével – tájékoztatott Horkai Miklós szervező, hozzátéve: – Az összegből az alapítvány különféle eszközöket és egyéb, a működéséhez szükséges felszereléseket vásárol.

A mérnökbálon fellépett a Rustico formáció, amelynek énekese a salgótarjáni Kubinyi Júlia, aki maga is mérnök végzettségű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában