101

2023.01.27. 19:49

Díjak átadásával koronázták meg a centenáriumi emlékévet Salgótarjánban (fotók)

A Förster-emlékparkban tartott koszorúzás és időkapszula elhelyezése után díszünnepséggel koronázták meg a centenáriumi emlékévet a megyeszékhelyen pénteken késő délután, amelynek a József Attila Művelődési Központ adott otthont. Az önkormányzat elismerő díjakat is átadott az eseményen.

Nagy Orsolya

A díjazottak és a díjátadók

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

A rendezvényen Fekete Zsolt, a város polgármestere értékelte az elmúlt egy évet, és beszélt a megvalósítandó tervekről is.

– Alig lábaltunk ki a koronavírus-járvány okozta nehézségekből, újabb válság közepén találtuk magunkat. A mostani nehéz körülmények között szinte lehetetlen egyensúlyos költségvetést készíteni. A jövőre fókuszálunk, de merítenünk kell a múlt és a jelen sikereiből is – közölte Fekete Zsolt.

Hozzátette: az elmúlt években kis lépésekben, tudatosan építették a helyi turizmust, de szeretnének több beruházást is megvalósítani e területen. Mint mondta, folyamatosan keresik a támogatási lehetőségeket a fejlesztésekre. Terveikben nagy szerepet kapnak a családok és a gyerekek, éppen ezért ezen a területen is várhatók fejlesztések, de energetikai korszerűsítések is lesznek, valamint megvalósulhat a belváros rekonstrukciója. A polgármester arra is kitért, hogy megsokasodtak a megyeszékhelyen a sportesemények is. Ezen kívül újabb színvonalas szolgáltatások, új üzletláncok és éttermek jelentek meg. Emellett idén is számos művészeti, közművelődési és kulturális program lesz.

Átadták a salgótarjáni közgyűlés díjait

Ezt követően a több évtizedes hagyománynak megfelelően átadták a Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése által alapított kitüntető címeket és díjakat.

Salgótarján Díszpolgára kitüntető címet Czene Gyula vehette át a huzamosabb időn át kimagasló színvonalon folytatott pedagógiai, intézményvezetői és közéleti tevékenysége, továbbá a civil közösségekért végzett, valamint a városi Szlovák Kisebbségi Önkormányzatban folytatott kiemelkedő munkája elismeréseként.

Pro Ubre díjat kapott dr. Nyíri László a város egészségügye területén huzamosabb időn át végzett magas színvonalú orvosi tevékenysége, valamint kiemelkedő turisztikai, fotóművészeti és szakírói munkásságáért.

Pro Arte díjban részesült az Attraction Látványszínház alkotói közössége a magas színvonalú előadó-művészeti tevékenysége, valamint kiemelkedő hazai és nemzetközi sikerei elismeréseként.

A Salgótarján Szolgálatáért díjat Katkó Orsolya vehette át a város népegészségügyi ágazatában, kiemelten az egészségfejlesztési és a járványügyi területen végzett magas színvonalú tevékenységéért.

A Salgótarján Jövő Nemzedékéért díjat Valiskó Ferenc kapta a város sportéletében folytatott sikeres, huzamosabb időn át tartó szervezői tevékenysége, kiemelten a salgótarjáni Október 23. Emlékfutás létrehozása és megrendezése érdekében, de a város civil szervezeteiben végzett kiemelkedő munkájáért is.

A Salgótarján Sportjáért díjat Szabó János érdemelte ki a huzamosabb időn át folytatott, kimagasló sporttörténészi, sportszakmai és szakírói tevékenységéért, valamint a város civil szervezeteiben végzett példaértékű munkájáért.

A Salgótarján Gazdaságáért díjat a SILVER 2009 Építő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság kapta a kiváló és eredményes kereskedelmi tevékenysége, valamint a város gazdasági életének fejlődéséhez hozzájáruló teljesítménye elismeréseként. A kitüntetést Deák Attila ügyvezető vette át.

Salgótarján Civil Társadalmáért díjban részesítette az önkormányzat a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesületet a város civil életében végzett kiemelkedő és eredményes tevékenységéért. Az elismerést Homoga József elnök vette át.

Az ünnepségen kétszer is színpadra lépett a salgótarjáni származású Szűcs Zoltán által alapított és vezetett, világhírű Attraction Látványszínház. Műsorukban közreműködött a Nógrád Táncegyüttes, a Havanna Táncstúdió Sportegyesület, valamint a Medalion Táncsport Egyesület.

Korábban beszámoltunk róla, hogy délelőtt istentisztelettel és koszorúzással indult a programsorozat, majd egy időkapszulát is elhelyeztek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában