101

2023.01.27. 14:12

Boldog születésnapot, Salgótarján! – megkoszorúzták az emléktáblát (fotók)

A Szent József plébániatemplomban tartott ökumenikus istentisztelet után koszorúzási ünnepséget tartottak péntek délelőtt a megyeszékhely várossá nyilvánításának 101. évfordulója, valamint a centenáriumi emlékév zárása alkalmából a Kohász Művelődési Központnál.

N.O.

Koszorúzás a 101 éves Salgótarján tiszteletére

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

A rendezvényen Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere beszédében úgy fogalmazott: forog az idő kereke, hiszen épp egy esztendeje, hogy a várossá nyilvánítás centenáriumának apropóján megkezdték az emlékévet.

– A jubileumról intézményeinkkel, civil szervezeteinkkel és művészeti csoportjainkkal közösen az év során gazdag programsorozattal emlékeztünk meg. A nyitóesemény a Kohász-emléktábla újraállítása volt, amely tiszteleg városalapító elődeink emléke előtt, akik 1922. január 27-én az épületben tartották meg Salgótarján első városi közgyűlését. Tisztelettel adózunk első polgármesterünk dr. Förster Kálmán emléke előtt is, aki a leghosszabb ideig hivatalban lévő városvezető volt Salgótarján történetében – közölte Fekete Zsolt.

A polgármester kiemelte, hogy valamennyi társadalmi rétegben szép számmal vannak lokálpatrióták, szülőhelyüket és városukat őszintén érdek nélkül szerető emberek. A sikerhez pedig összefogás, együttes tenni akarás és közös alkotó szándék szükséges.

A városvezető hisz benne, hogy egy család, egy közösség és egy település, akkor tud igazán erős lenni, ha érzi ezt az összetartozást. A rendezvény végén elhelyezték a megemlékezés virágait az emléktáblánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában