Fejlesztés

2023.01.08. 16:27

Belterületi utak és óvoda újul meg Rimócon

Nyugat-Nógrádban 36 település 1,3 milliárd forint értékben nyert el támogatást a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Belterületi utak fejlesztésére című kiírásán. Rimóc 38,3 millió forint támogatásban részesül.

Ember-Lukács Zsófia

– Rimóc belterületén 3 utca újul meg a 38 millió forint állami támogatásból. Teljes burkolatcserét, új aszfaltot, padkák kialakítását végezzük el – mondta Szabó Vilmos polgármester.
A község vezetője hozzátette, hogy terveik között szerepel már régóta egy külterületi földút szilárd burkolatú aszfaltozása is, amely Rimócot és Varsányt köti össze, remélhetőleg erre is sor kerül a közeljövőben.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a település óvodafejlesztésre 120 millió forint támogatást nyert a TOP Plusz pályázat keretében. A település polgármestere elmondta, hogy minél előbb szeretnének hozzálátni a felújításhoz, mert a jelenlegi épület rendkívül rossz állapotban van, rossz a tető, az ablakok, elavult a fűtés, és szigetelés sincs a falakon. A projekttel az önkormányzat tulajdonában lévő óvoda komplex korszerűsítése, fejlesztése valósulna meg 120 millió forint értékben. A tetőszerkezet teljes felújítását, azbesztmentesítését, nyílászárók cseréjét, hőszigetelést, fűtéskorszerűsítést, akadálymentesítést kivitelezik. 

A polgármester hozzátetette, hogy ezzel egy egészségesebb, biztonságosabb környezet jön létre 3 csoportszobára bővítve a működést. A felújítás alatt is biztosítják a folyamatos óvodai nevelést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában