Fejlesztés

2022.08.14. 09:40

Százmilliós nagyságrendű óvodafejlesztés indul Rimócon

Óvodafejlesztésre 120 millió forint támogatást nyert az önkormányzat TOP Plusz pályázat keretében.

F. O.

Szabó Vilmos, a település polgármestere elmondta, hogy minél előbb szeretnének hozzálátni a felújításhoz, mert a jelenlegi épület rendkívül rossz állapotban van. 

– Amint megérkezik a támogatói okirat, a kivitelező kiválasztására fogunk koncentrálni. Az összeg nagysága miatt nyílt közbeszerzésen választjuk majd ki a céget, és remélem, idén munkához is tudnak látni – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: az már most nyilvánvaló, hogy az emelkedő árak miatt a korábban elképzelt műszaki tartalmat nem lehet megvalósítani. 

A pályázat beadása óta megváltozott a piac, ezért is lenne jó a lehető leggyorsabban belevágni a felújításba, nehogy még magasabb árakkal szembesüljenek a kivitelezés során. 

A munka közben is várják a gyerekeket

Menet közben az is kiderül majd, hogy esetleg tudnak-e plusztámogatást szerezni. Amennyiben erre nem lesz lehetőség, akkor szinte biztos, hogy a műszaki tartalmat kell csökkenteni, de úgy, hogy maga a projekt kerek maradjon. 

– A kivitelezés során is működni fog az óvoda. Azt még nem tudjuk, hogy át kell-e költöztetni mindent máshová, de az biztos, hogy nem fogunk várni a munkálatokkal. Jelenleg rengeteg sebből vérzik az épület: rossz a tető, az ablakok, elavult a fűtés, és szigetelés sincs a falakon. Emellett a meglévő két csoport már kevés, mert az utóbbi években nőtt a gyermekek száma – emelte ki Szabó Vilmos. Mint mondta, lehetőségük lenne, hogy az óvoda a művelődési házba költözzön egy időre. Az áthelyezéséről mindenképpen a vezető óvónővel közösen fognak dönteni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában