Ajándék

2022.12.26. 07:20

Több mint 250 nógrádi gyermek karácsonyi álmát váltották valóra az önkéntes angyalok

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskarácsony elnevezésű akciója országszerte mosolyt csalt a gyermekek arcára. Szűkebb hazánkban 14 településen, összesen 251 fiatal kapott ajándékot az ünnepre.

Gulyás Edina

Minden gyermek azt kapta Nógrád megyében is, ami a szíve vágya volt

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Országszerte 1402 hátrányos helyzetű kisgyermek karácsonyát tette boldogabbá a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által indított Kiskarácsony akció, amely 42 településen zajlott. Az idén már második alkalommal szervezett ajándékgyűjtés különlegessége, hogy minden gyermek saját, névre szóló csomagot kapott, amelyben az a meglepetés lapult, amelyet ő néhány héttel korábban megfogalmazott, lerajzolt, elsuttogott.

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai az ország leghátrányosabb helyzetű településein dolgoznak, olyan falvakban, ahol a karácsony napja a gyerekek számára nem, vagy csak alig különbözik a többitől. Az ott élő, nehéz sorsú gyermekek titkos karácsonyi kívánsága általában csak kívánság marad – tájékoztatott a szervezet.

A Kiskarácsony című akció összesen 42 településen zajlott az országban
Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A szeretetszolgálat Kiskarácsony akciója során azonban ezek az óhajok megvalósultak, köszönhetően annak a rengeteg kisebb-nagyobb cégnek, baráti társaságnak, középiskolás osztálynak, egyetemi csoportnak és egyéni ajándékozónak, akik úgy gondolták, hogy a karácsonyi készülődés és bevásárlás mellett valóra váltják egy ismeretlen gyerek szíve vágyát is – legyen az bármi is. 

– Így került a dobozokba színváltós táska, csillagboltos éjjeli lámpa, pókember jelmez, titkos napló, hiánytalan családi társas, amit a testvérekkel együtt lehet játszani, focilabda, műanyag talicska vagy éppen játék pénztárgép. Sőt, egy kisfiú megyei telefonkönyvet kért kutakodás céljából, és természetesen ezt is sikerült teljesíteni – ismertette a szeretetszolgálat. Az ország legszegényebb településein élő gyerekek álmai sok esetben azonban teljesen mások, mint szerencsésebb helyzetben lévő kortársaiké. Így volt olyan kívánságpapír, amelyen meleg cipő szerepelt, vagy egy vastag pulóver, illetve csak annyi: egy tábla csoki.

A gyermekek már a fa alatt játszhatnak ajándékaikkal
Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Karácsony előtt minden ajándék útra kelt, így azok december 24-én már ott lapultak a fa alatt, a gyermekek legnagyobb meglepetésére. Nógrád megyében 14 településen – Nagybárkány, Litke, Nagylóc, Hugyag, Karancsság, Szalmatercs, Ságújfalu, Nógrádszakál, Mátraverebély, Rimóc, Lucfalva, Ipolytarnóc, Karancskeszi, Mihálygerge  –, összesen 251 kisgyermek kapott ajándékot az önkéntes „angyalkáktól”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában