Logikai feladatok

2022.12.16. 08:00

Szép eredményeket értek el a bátonyi diákok az online logikai fejtörőn

V. E.

A Logikai Fejtörők Hete során online tudáspróbán vettek részt a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákjai a közelmúltban. Az oktatási intézmény közösségi oldalának tájékoztatása szerint a Logirintus egy ingyenes online matematikai-logikai-pénzügyi kaland. A megoldandó feladat, hogy egy történetbe ágyazott útvesztőből kell kijutni matematikai feladatok megoldásával. 

– A fejtörő játékot a Medve Matek csapata hívta életre. A mostani Logirintusban egy matekos és egy pénzügyi-matekos pálya közül is lehetett választani – olvasható az iskola bejegyzésében.

Hozzátették: az egyik pályán igazi téli hangulatba csöppenve hófödte havasokat hódíthattak meg, míg a másik feladványban egy időgép segítségével járhatták végig a pénz történetének állomásait. 

A matematikai és pénzügyi tudatosságra nevelő kalandpályákat összesen hét Fáy-s csapat teljesítette. Az izgalmas „kincskeresésen” egy rendkívüli matematika óra keretein belül vehettek részt a fiatalok, akiket Hegyiné Fejes Katalin tanárnő készített fel a feladatra.

A végeredmény tekintetében a Hóbortos havasok nevet viselő feladványt a bátonyterenyei középiskola csapatai közül kettőnek bronz, illetve négynek gyémánt fokozattal sikerült teljesítenie. Az időutazás a pénzzel című pályán induló csapat arany fokozatot ért el a teljesítményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában