Útfelújítás

2022.12.12. 13:52

Simább határátlépés: kijavították a kátyúkat a somoskőújfalui átkelőnél

Áldatlan állapotok uralták Somoskőújfalu közúti határátkelőhelyét, ennek azonban vége: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága 12 tonna aszfaltot dolgozott be az úttestbe Magyarország és Szlovákia irányában is.

Nool

Nagyon ráfért már a javítás az útszakaszra

Forrás: Facebook/Somoskőújfalu Község hivatalos oldala

– Somoskőújfalu közúti határátkelőhelye egyedülálló helyszín, talán az egyetlen az országban, ahol polgármesteri hivatal működik az egykori határállomás épületében. Múlt héten csütörtökön és pénteken a hivatal előtti útszakaszon számolta fel a kátyúkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága, rendezve az áldatlan állapotokat, 12 tonna aszfaltot bedolgozva az úttestbe, mindkét irányban – írta közleményében a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Forrás: Nógrád Megyei Kormányhivatal

Tábori Anita, a település polgármestere a község hivatalos közösségi oldalán azt írta: Szabó Sándor főispánnal történt találkozását követően kereste meg hivatalos levélben a közút megyei igazgatóságát, kérve a beavatkozást a hivatal előtti útszakaszon. Mint emlékeztetett rá: Somoskőújfalu - a Hazatért Falu - az ország kapuja, így nem mindegy, milyen az országba belépők első benyomása. 

– Az út minősége az elmúlt hónapokban a kritikus szint alá süllyedt – írta, egyben jelezve, hogy a három fél közös nevezőre jutott és a felújítás meg is valósult, miután a közút kapacitást tudott átirányítani a helyszínre. Tábori Anita bejegyzésében köszönetet mondott Lehel Zoltánnak, a közút megyei igazgatójának is a gyors reagálásért, továbbá Szabó Sándor főispánnak a közbenjárásáért.

– Szabó Sándor főispán 2011 óta vezeti a Nógrád Megyei Kormányhivatalt, jelenleg negyedik kinevezési ciklusát tölti a szervezet élén. A főispán intenzív kapcsolatot ápol a megye 131 településének vezetőivel. A polgármestereket ciklusonként legalább egyszer hivatalában is felkeresi az adott település aktuális problémáinak teljes körű megismerése érdekében, a különböző egyéb, jellemzően beruházások átadásához vagy az adott települést érintő kormányhivatali programokhoz kapcsolódó találkozásokon túl – fogalmaznak a közleményben.

Az útjavítás kapcsán Szabó Sándor negyedik kinevezését követő mondataira emlékeztetett, miszerint "nagy megtiszteltetés negyedik alkalommal is bizalmat kapni a feladat ellátásához, egyben lehetőséget kapni a megye szolgálatára". Hozzátették, hogy a megye szolgálata azonban nem csak az átfogó kormányzati intézkedések és törekvések helyben való megvalósításában testesül meg, hanem a kisebb, de az adott település számára valamiért fontos ügyekre való odafigyelésben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában