Terepasztal

2022.12.02. 13:47

Nyílt napot tartott a bátonyterenyei cég a vasútmodellek szerelmeseinek

Nyílt napot tartottak a bátonyterenyei Viessmann Modellgyártó Kft.-nél december 2-án, pénteken. Az ország több részéről is érkeztek a vasúti terepasztalok iránt érdeklődők.

Gubányi Patrik

A különféle modellek mellett terepasztalokat is láthattak az érdeklődők a nyílt napon

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Pénteken hazánk számos részéből érkeztek vendégek Bátonyterenyére, ahová a vasútmodellezés szerelmeseit a Viessmann Modellgyártó Kft. várta. A különleges alkalom annak köszönhető, hogy december 2-án ünneplik a Vasútmodellezés Nemzetközi Napját. A kezdeményezés egyik célja, hogy felhívják a figyelmet korunk modellvasutazás szabadidős jelentőségére, annak lehetőségeire, illetve népszerűsítésére.

Nyílt nap a bátonyterenyei Wiessmannál
A vendégek megismerkedhettek a modellezés számos kézműves fogásával is
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

 A bátonyterenyei cég vezetése ezért úgy döntött, hogy öt évi kihagyás után ismét nyílt napot tartanak, amelyen megmutathatják a gyártási előkészületeket és folyamatokat is a résztvevőknek. A vendégeket személyesen a vállalat tulajdonosa, Matthias Viessmann köszöntötte.

– Németországban nagy hagyománya van a Vasútmodellezés Nemzetközi Napjának.Fontosnak tartom, hogy ez Magyarországon sem legyen másképpen – fogalmazott. – Ilyenkor a terepasztalok kedvelői vezetett gyárlátogatáson keresztül megismerkedhetnek a vasúti modellezéssel, és betekintést nyerhetnek az elkészítés legapróbb folyamataiba is.  A résztvevők húsz fős csoportokat alkotva, tízperces váltásban járhatják körbe a gyárat és vehetik szemügyre a gyártást. Az előző nyílt napot öt éve tartottuk, jó érzés, hogy ennyi idő után is rengeteg érdeklődő jött el hozzánk, ez azt mutatja, hogy e hobbi még él.

Nyílt nap a bátonyterenyei Wiessmannál
Terepasztalokon fut a miniatűr szerelvény
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Hozzátette, hogy más érdeklődők mellett a Szolnoki Vasútmodellező Klub, valamint a debreceni Hajdú Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület munkáit is bemutatják a nyílt napon a céghez érkezőknek. 

– Tele vagyunk ötletekkel, további tervekkel, nem hagyjuk kihalni ezt a tevékenységet, hiszen értéket képvisel – mondta beszédében a cégtulajdonos. 

A vendégek előtt a tulajdonos köszönetet mondott, és egy csokor virággal jutalmazta Csuka Katalin anyagbeszerzési munkatársat azért, mert már 28 éve a vállalat csapatát erősíti. 

Nyílt nap a bátonyterenyei Wiessmannál
A modellkészítés aprólékos kézimunka
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu


Portálunk megkérdezte Matthias Viessmant, hogy mi volt a célja a nyílt napnak, milyen modellekkel ismerkedhettek meg a vendégek.

– Azért csináljuk, hogy az emberek lássák és megértsék, mennyire sok munkával jár a modellezés. Nálunk majdnem minden kézimunkával történik, amit egy vásárló nem biztos, hogy tud és a terméken meglát. A nyílt nap segítségével azonban megtapasztalhatja ezeket, a dolgozók is találkozhatnak azokkal, akiknek a gyártmányaink készülnek. A makettek generációkat kötnek össze, nincs is annál szebb dolog, amikor a gyermek a szüleivel és nagyszüleivel együtt építi össze az adott példányt! Ez a karácsony közeledtével akár egy szép családi programként is szolgálhat – nyilatkozta portálunknak a vezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában