Cipősdoboz

2022.12.15. 13:55

Mintegy 150 rászoruló gyermek ünnepét varázsolja szebbé a Nógrád Megyei Kormányhivatal

Cipősdoboz akciót rendeztek a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai, akik összesen 143 csomagot állítottak össze a nehéz sorsú gyerekek részére. E telepakolt csomagokat csütörtök délelőtt jelképesen adták át a rászoruló gyermekeknek a salgótarjáni kormányablakban.

G.P.

Dr. Szabó Sándor főispán adja át a cipősdobozt

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A jótékonysági eseményen dr. Szabó Sándor főispán, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője is lerakta saját készítésű ajándékdobozát, majd köszöntötte a jelenlévőket, vendégeket.

– Hagyománnyá vált nálunk, hogy minden év decemberében egy cipősdoboz akció keretében adományokat gyűjtünk, ezzel  szebbé varázsolva a nélkülözők  karácsonyát. Immáron 12. alkalommal hívtuk életre a kezdeményezést és jelképesen átnyújtottuk csomagjainkat a nehéz sorsú gyerekeknek, családoknak. A szomszédunkban háború zajlik, az infláció is magas, s ez mindenki pénztárcáját megviseli, különösen azokét, akik eddig is szűkölködtek. Fontos, hogy a stabilabb anyagi helyzetűek segítsék a mindennapi megélhetésért küzdő embertársaikat, hiszen nincs annál jobb dolog, mint másokon segíteni – fűzte hozzá dr. Szabó Sándor. 

El is kezdték a kézbesítést

A Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központ a salgótarjáni járás 29 településén nyújt szociális és gyermekjóléti ellátást. A szervezet igazgatója, dr. Fényszarusy Zsuzsanna köszönetet mondott a kormányhivatal dolgozóinak a nemes megmozdulásért.

– Munkatársaim egyre több olyan hátrányos helyzetű családdal kerülnek kapcsolatba, akiknek a mindennapi megélhetés komoly gondot jelent. Ezekben a háztartásokban a karácsony és az ajándékozás örömét elsősorban e csomagok jelenthetik. Az adakozók a rászoruló gyerekek, valamint az átmeneti otthonok lakói számára is örömtelivé teszik a szeretet ünnepét – emelte ki az igazgató, hozzátéve: – Tudom, hogy most az ajándékozóknak sem könnyű, éppen ezért sem lehet elégszer megköszönni, hogy ilyen szép számban gyűltek össze a felajánlásokkal megpakolt cipősdobozok. 

A családsegítők az ajándékcsomagok kézbesítését már az eseményt követően elkezdték, hogy még karácsony előtt eljuthasson a rászorulókhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában