Tank

2022.12.07. 16:18

Megszűnt a hatalmas sor a nógrádi benzinkutak környékén: ismét különböző árakkal találkozhatunk

A benzinárstop eltörlése nyomán újra különböző árakkal találkozhatunk a kutaknál. Megnéztük, mi a helyzet Nógrád megyében.

Nool

Kisebbek a sorok a korábbi napokban tapasztaltaknál

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

A kedd éjszakai kormányinfón jelentették be, hogy a brüsszeli szankciók miatt fel kell adni a benzinárstopot. Ugyanakkor, ahogy arra a Világgazdaság is felhívta a figyelmet, mindez nem változtatott azon a tényen, hogy továbbra is a magyarországi üzemanyagár az egyik legalacsonyabb az unióban.

Az ugyanakkor igaz, hogy most olyan látvánnyal találkoznak a sofőrök, amellyel 13 hónapja nem: a benzinkutak kútoszlopain már nem a 480-as szám díszeleg, vagyis az elmúlt napok felvásárlási láza után most azt keresik többen, hogy hol mennyibe kerül a 95-ös üzemanyag literje.

Nógrád megyében változatos a kép

A balassagyarmati, a bátonyterenyei és a salgótarjáni kutakon is szétnéztünk, az elmúlt napokra jellemző hatalmas sorok szinte mindenhol megszűntek. Egyes kutakon van benzin és gázolaj is, de olyanok is akadnak, ahol semmivel sem tudnak szolgálni a vásárlóknak, ezért tovább kell keresgélniük. Találtunk olyan kutakat is, amire a kihaltság jellemző, egyáltalán nem rendelkeznek semmilyen üzemanyaggal, ezért járművek sincsenek a közelében.

Bár több kútról még nincs adat, de a holtankoljak.net-en már számos helyről közölték, hogy mennyibe kerül a 95-ös benzin az ársapka eltörlése után. 

A megyében a legolcsóbb, 629 forintos árral Salgótarjánban és Bátonyterenyén is találkozni, Balassagyarmaton pedig 641 forint a legalacsonyabb ismert ár. Utóbbi áron a megye szintén minden pontján lehet 95-ös benzint vásárolni. A legdrágábban 643.9 forintért találtunk benzint, szintén a megyeszékhelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában