Vásár

2022.12.19. 09:32

Kézműves portékák is színesítették a halápi adventi forgatagot

Már hagyományosnak mondható, hogy advent harmadik vasárnapján teljesen benépesül a község művelődési házának udvara. Ezúttal is nagyon sokan érdeklődtek a rendezvény iránt.

H. H.

Forrás: Cserháthaláp Facebook oldala

Fotó: Dócs Dávid

A nagykapun betérve balra áll a falu közel négy méter magas karácsonyfája, beljebb pedig az árusok sátrai sorakoztak. Idén tizenkét kézműves jelentkezett, hogy portékáit szívesen kínálja a helybelieknek és a betérő vendégeknek. A háttérben, a szabadtéri színpadon található a település betlehemi életképe, benne a jászol megszokott figuráival. 

A nagy vasárnapi forgatagban délben kezdődött meg a kirakodóvásár, míg délután fél négytől a községben élő jó torkú asszonyok és férfiak zengtek alkalomhoz illő dalokat. 

Az éneket követően a nép a művelődési ház nagytermét töltötte meg, gyermekek és felnőttek közösen szemlélték kíváncsian a Spirit Színház: A karácsony szelleme című előadását, amelyben a tréfás kedvű Mikulás bácsi együtt mókázott nagyfülű krampuszával és a jóságos tündérekkel. Az együtt töltött kellemes napot vacsora zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában