Segítség

2022.12.30. 19:45

Kedvenc Kedvenceink: óriási segítséget jelent a nyeremény a győztes nógrádi állatvédőknek

Nemrég zárult Kedvenc kedvenceink játékunkban a legtöbb nógrádi jelentkező a Mancs Menedék Állatvédő Egyesületet jelölte támogatásra, így ők százezer forint értékű állateledel-utalványt nyertek. Bozó Brigitta, az egyesület vezetője úgy érzi, ez egy pozitív visszacsatolása annak, hogy a megyében számítanak a munkájukra.

Veres Edina

Jó helyre került az adomány

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról beszámoltunk: a több héten át tartó szavazáson végül 3241 szavazattal a somoskőújfalui Fenyvesi Gábor kiskutyája, Loki végzett az élen, míg a dobogó második helyét Fenyvesiné Mester Erika cicája, Frici szerezte meg 2557 vokssal. A harmadik a salgótarjáni Szpisák Alexandra házőrzője, Zoé lett. A nevezők eleve is nemes ügyet támogattak részvételükkel, hiszen Nógrád megyéből a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület kapta a legtöbb jelölést, melynek köszönhetően 100 ezer forint értékben vásárolhatnak mentett állataiknak élelmet. Emellett azonban Fenyvesi Gábor 50 ezer, míg Fenyvesiné Mester Erika 30 ezer forint értékű nyereményét önként felajánlotta még további három állatvédő egyesület számára.  

Bozó Brigitta, a nyertes Mancs Menedék Állatvédő Egyesület egyesület elnöke elárulta, hogy a szervezet 2018-ban lett bejegyezve, de a tagok már jóval korábban is tevékenykedtek civilként.

– Elsősorban kóbor állatokat mentünk, nem csupán Salgótarján és környéke területén, hanem az egész megyében. Jelenleg közel 200 kutyáról, illetve 70 macskáról gondoskodunk. Reggeltől estig úton vagyok, akárcsak a két-három kollégám, hiszen ennyi állat ellátása, orvoshoz vitele rengeteg feladatot jelent. Emiatt nem is nagyon volt időnk nyomon követni a szavazás alakulását, így nagyon meglepődtünk, amikor megtudtuk, hogy mi kaptuk a legtöbb voksot – számolt be Bozó Brigitta a győzelemmel kapcsolatos érzéseiről.

Hozzátette: örül a nyereménynek, és úgy érzi, hogy ez egyfajta visszacsatolás számukra arról, hogy a nógrádiak körében ismert a tevékenységük, és az emberek tudják, hogy bármikor lehet rájuk számítani.

Jelenleg közel 200 kutyáról, illetve 70 macskáról gondoskodnak
Jelenleg közel 200 kutyáról, illetve 70 macskáról gondoskodnak
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

A 100 ezer forint értékű utalványt állateledelre fordítják majd. A Mancs Menedék Állatvédő Egyesület elnöke arra is rámutatott, hogy nem csak télen, hanem egész év során nagy szükségük van a támogatásokra, hiszen több mint kétszáz védencük naponta nem kevesebb, mint száz kilogramm tápot fogyaszt el. Ez azt jelenti, hogy a legolcsóbb termékkel kalkulálva csak állateledelre havonta egymillió forintot is meghaladó összeget fordítanak. Emellett pedig további kiadásként jelentkeznek az állatorvosi költségek, hiszen a gondozásukban lévő kutyák többségét különböző sérülések miatt műteni kell, de az oltások, az ivartalanítás, vagy épp a szívféreg tesztek is tovább növelik a befizetésre váró számlák sorát. 

Bozó Brigitta végül arra is rámutatott, hogy egyre többen mondanak le kedvencükről megélhetési gondokra hivatkozva, emiatt az úgynevezett „rezsis kutyák” szinte elárasztják a menhelyeket. Ebből kifolyólag növelni szeretnék majd a kenneljeik számát. Ugyanakkor a gazdasági helyzetből fakadóan jóval kevesebb felajánlás érkezik hozzájuk a korábbi években tapasztalthoz képest, így minden segítség, például a megnyert állateledel-utalvány is, létfontossággal bír számukra a hétköznapok során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában