Menhely

2022.12.25. 15:48

Három nógrádi állatvédő egyesületen segítenek a győztes kis kedvencek gazdái

Nemrég zárult Kedvenc kedvenceink játékunkban kerestük Nógrád megye legcukibb és legfotogénebb háziállatait, melyben a nevezők egy nemes ügyet támogattak. Az első két nógrádi helyezett pedig saját nyereményét is jótékony célra ajánlotta fel.

P. K.

A Fenyvesi család szívügye az állatok segítése

Forrás: Archív Nool

Közhely, de igaz: a kutya az ember legjobb barátja. Meg a macska. Vagy a nyúl, esetleg egy hal, egy törpe sün, vagy egy papagáj. Netán egy csincsilla. Ne feledkezzünk meg a leguánokról sem, sőt, pókok is jöhetnek. Kedvenc kedvenceink játékunk is erről tett tanúbizonyságot, hiszen portálunkon rengeteg olvasónk mutatta be szeretett háziállatait, melyek között akadt jó néhány nem mindennapi példány is. 

A több héten át tartó szavazáson végül 3241 szavazattal a somoskőújfalui Fenyvesi Gábor kiskutyája, Loki végzett az élen, míg a dobogó második helyét Fenyvesiné Mester Erika cicája, Frici szerezte meg 2557 vokssal. A harmadik a salgótarjáni Szpisák Alexandra házőrzője, Zoé lett. A győztesek több tízezer forint értékű állateledel-utalványokkal gazdagodtak. 

A nevezők eleve is nemes ügyet támogattak részvételükkel, hiszen Nógrád megyéből a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület kapta a legtöbb jelölést a jelentkezőktől, melynek köszönhetően 100 ezer forint értékben vásárolhatnak majd mentett állataiknak élelmet. Emellett azonban Fenyvesi Gábor 50 ezer, míg Fenyvesiné Mester Erika 30 ezer forint értékű nyereményét önként felajánlotta még további három állatvédő egyesület számára.  

– Amikor olvastam a felhívást, rögtön megörültem, hogy a játékos kezdeményezés lehetővé teszi, hogy menhelyeken is segíthessenek a jelentkezők. Loki is egy mentett kutyus, így különösen szívügyemnek tartom, hogy az árva, gazdára váró kutyákat és megmentőiket támogassam, ahogyan csak tudom. Szerencsére sok ismerősünk mellénk állt, és szavazatával hozzájárult ahhoz, hogy több állatvédő is plusz forráshoz jusson – mondta portálunknak Fenyvesi Gábor.

Lokit is egy menhelyről fogadták örökbe gazdái
Forrás: Fenyvesi Gábor

Fenyvesiné Mester Erika hozzátette: Frici cica az utcán kóborolt, amikor megismerkedtek vele, s már az első találkozásnál annyira a család szívéhez nőtt a négylábú, hogy rögtön befogadták. – Nagyon köszönjük mindenkinek a segítséget, hiszen Loki és Frici összesen 80 ezer forintot nyert állateledelre, mely felajánlást a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesülethez, a Lassie Menhelyre és a Mentőöv Állatvédő Egyesülethez szeretnénk a tervek szerint a két ünnep között eljuttatni – emelte ki a nyertes gazdi.

Frici az utcán kóborolt, amikor a Fenyvesi család beleszeretett
Forrás: Fenyvesiné Mester Erika

Fenyvesi Gáborék nem először támogatnak menhelyeket:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában