Jegyzet

2022.12.02. 12:05

Karácsony: íme a legértékesebb ajándék amit adhatsz

A karácsonyi várakozással kapcsolatban Gulyás Edina gondolatait olvashatják.

Gulyás Edina

A köztereket már a karácsonyi fények világítják meg. Az utcákon sétálva a felettünk futó, hópelyhet formáló dekorációban gyönyörködhetünk. 

A legtöbb helyen áll már a település karácsonyfája. Egy országos programhoz csatlakozva egyre több városban és faluban vesznek részt az adventi ablaknyitogató játékban. Forralt bort mérnek a karácsonyi vásárokban, ahol ezernyi csillogó apróságot vásárolhatunk otthonainkba. Egyre több ház öltözik ünnepi díszbe, a legapróbb falvakban is fényfüzérek futnak az udvaron álló tuják körül, fénylő jégcsapok lógnak az ereszcsatornák alatt. Helyenként már-már giccsbe hajlik a dekoráció: van ahol világító télapó kapaszkodik a kémény felé, máshol villogó fényjáték rajzol színes figurákat a házak falára. Elővesszük a szekrények mélyéről a porcelánangyalokat és fűszeres illatú mécseseket, karácsonyi mintával díszített terítő kerül az asztalokra. Sokan azon igyekeznek az adventi várakozás időszakában, hogy kifényesítsék az otthonukat. Emellett versenyt futunk az idővel az ajándékok mielőbbi beszerzéséért, arra fordítunk a legkevesebb figyelmet, hogy a lelkünket felkészítsük az év legszebb ünnepére. 

Nem hagyunk alkalmat az elcsendesedésre, a befelé figyelésre, a meghitt együttlétekre. Sokkal nagyobb ajándék lenne saját magunk és a családunk számára is, ha a fejvesztett készülődés helyett a legértékesebbet, az időnket adnánk a másiknak. Legalább ilyenkor, várakozás idején... 
 

 

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában