Jótékonyság

2022.12.27. 17:27

Hírességek indultak vadászni a salgótarjáni kórház támogatásáért + fotók

A hagyományokhoz hűen idén is vadászok és hírességek fogtak össze, hogy jótékony céllal dördüljenek el a puskák karácsony után a Nógrádmegyer közelében fekvő Baglyaspusztán. Az esemény bevételéből ezúttal is a Szent Lázár Megyei Kórház Gyermekosztályát támogatják.

E-L. Zs.

Jótékonysági céllal gyűltek össze a vadászok Nógrádmegyerben

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Kedd reggel már harsogtak a vadászkürtök, majd elindultak a vadászok és kutyáik a baglyaspusztai erdőbe a jótékonysági vadászatra, amelynek célja a beteg gyerekek segítése. Immár tizedik éve rendezik meg a jótékonysági vadászatot, négy évvel ezelőtt csatlakozott Nógrádmegyer is az országos kezdeményezéshez. 

Ifj. Verbói Gábor, a Megyervad Kft. vezetője érdeklődésünkre elmondta: Baglyaspuszta alkalmas élettér a fácánok számára, így évről évre itt rendezik meg a közös vadászatot, ügyelve a biztonságra. 

– Közel ötvenen vettek részt a jótékonysági vadászaton, köztük olyan ismert emberek is jelen voltak, mint Kemény Dénes válogatott vízilabdázó, Bodrogi Gyula színművész, Csejtei Tamás zenész és a Fishing and Hunting csatorna munkatársa. A rendezvényen több önkéntes is segítséget nyújtott, érkeztek kürtösök, a Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesülete pedig kutyákkal támogatta a vadászatot – tette hozzá ifj. Verbói Gábor.

Kiemelte: hárommillió forint bevétel gyűlt össze a részvételi díjakból, melyet a Szent Lázár Megyei Kórház Gyermekosztályának adnak majd át hamarosan.

Kérdésünkre Bodrogi Gyula színművész elmondta, hogy gyermekkora óta jelen van a vadászat az életében. Hozzátette: édesapja ismertette meg vele, ő maga pedig 1971-ben vált hivatalosan vadásszá. – Szeretek Nógrádmegyerbe látogatni, ahol évek óta profi szervezés keretein belül vehetek részt a jótékonysági vadászaton – ismertette a művész. 

Kemény Dénes már hat éve vesz részt a jótékonysági vadászatokon országszerte. – Ez nem arról szól, hogy milyen eredményes napot zárunk vadászként, hanem arról, hogy összegyűlünk egy közös céllal és a kórházak betegeit tudjuk támogatni – emelte ki a korábbi szövetségi kapitány.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában