Jótékonysági vadászat

2021.12.27. 19:45

Hírességek durrogtatták puskáikat a salgótarjáni kórház javára (fotók)

Jótékony célból szólt a puska a karácsony utáni első napon a Nógrádmegyer határában fekvő Baglyaspusztán. Csakúgy, mint a tavalyi és a tavalyelőtti bevételekből, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályának vásárolnak majd berendezést, egyeztetve az igényekről az intézmény vezetésével.

Faragó Zoltán

Bodrogi Gyula színművész is eljött a jótékonysági vadászatra

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Kegyeibe fogadta az időjárás hétfőn a nógrádmegyer-baglyas­pusz­tai jótékonysági vadászat résztvevőit. A karácsonykor hullott kétujjnyi hó megmaradt, kora reggel kellemes, mínusz ötfokos hidegben gyülekeztek a vendégek a vadászháznál. 

– Több mint ötvenen jöttek el a jótékonysági vadászatra, köztük ismert emberek is – mondta el portáluknak Verbói Gábor, Nógrádmegyer polgármestere, egyben a rendezvény házigazdája. – Eljött Kemény Dénes, a vízilabda-válogatottal háromszor is olimpiát nyerő szövetségi kapitány, Bodrogi Gyula színművész, Csejtei Tamás, az ismert zenész, a Fishing and Hunting csatorna munkatársa. Az egész országból érkeztek vendégek, a többség Nógrád, Pest és Heves megyéből. A rendezvényre érkeztek kürtösök is – mondta. 

A rendezvény megnyitóján a vendéglátó Megyervad Kft. nevében Verbói Magdolna olvasta fel a jótékonysági vadászat ötletgazdájának levelét. A Fejér megyei Fejes László kezdeményezésére már harmadszor rendeztek jótékonysági vadászatot az országban, Nógrádban mind a három alkalommal Baglyaspusztán. A vendégeket Kemény Dénes köszöntötte, majd ifj. Verbói Gábor tartott eligazítást. 

A vadászvendégek jól lőttek a hétfői hajtásokon, dél felé már 120 körüli fácánt ejtettek el. A madarak összeszedésében nagy segítségükre voltak a gazdáikkal érkező vizslák. 

– A kutyások is támogatták a vadászatot, ingyen jöttek el Baglyaspusztára – tudtuk meg ifj. Verbói Gábortól, a Megyervad kft. vezetőjétől. – A résztvevők 30 ezer forintot fizettek a vadásznapért, az élmény mellett a zsákmányból is részt kaptak. Több olyan támogató is volt, aki nem vadászik, de segíti a gyógyászati eszközök beszerzését. A hajtók szintén ingyen dolgoztak. 

Hozzátette: a nógrádmegyeri fácánhajtások mindhárom alkalommal rendkívül sikeresnek bizonyultak. Legutóbb, amint arról portálunk is beszámolt, a Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztálya számára vásároltak egy légtisztító berendezést és egy betegőrző monitort. A járvány miatt a támogatást csak augusztusban sikerült átadni. 
 

Díjat is adtak a támogatásért
Ifj. Verbói Gábor, a Megyervad Kft. vezetője Széchenyi Zsigmond Emlékérmet vehetett át Budapesten, az Egy a Természettel vadászati világkiállításon. Elmondta, hogy a díjat az Országos Jótékonysági Vadászat nonprofit Kft. alapította, a vadászatok megszervezésében és lebonyolításában végzett eredményes tevékenység elismerésére. A díjat megyénként egy-egy vadászember kapta meg, ezzel a stratégiai partnerek támogató segítségét is megköszönték. 
– A köszöntőkben méltatták a jótékonysági vadászatok jelentőségét. Kiemelték azt, hogy alkalmasak a vadászat társadalmi hasznosságának bemutatására is. Elhangzott, hogy a vadászat több mint szenvedély, a magyar kultúra része. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában