állati cipősdoboz

2020.12.22. 19:45

Négy menhelyre juttatott el állateledelt a salgótarjáni egyesület (fotók)

A karácsony közeledtével idén állatmenhelyeknek és állatvédő egyesületeknek nyújtott segítő kezet cipősdoboz akciójával a Fejlődő, Élhető és Szerethető Városért Egyesület, valamint az Europe Direct Nógrád Megyei Információs Irodája. Kedden négy nógrádi helyszínre, több száz kilogrammnyi állateledelt juttattak el a szervezők.

Palchuber Kinga

Az egyesület és az iroda immár évente hagyományos jelleggel indítja el szeretetdoboz kezdeményezését, hogy a rászoruló gyerekek és családjaik karácsonyát könnyebbé tegye.

– Idén, ebben az embert próbáló időszakban az állatmenhelyek és az ott dolgozók áldozatos munkáját szerettük volna meghálálni – mondta Fenyvesi Gábor egyesületi elnök.

Fenyvesiné Mester Erika irodavezető hozzátette: a járvány berobbanása az állatvédő egyesületeket is nehéz helyzet elé állította, ezért most az önkéntesek munkájához és a négylábúak boldogabb ünnepéhez járultak hozzá a csomagokkal.

A nógrádiak példaértékű felajánlásainak köszönhetően a szervezők kedden négy szervezethez több száz kilogrammnyi száraztáppal, konzervvel, kutyaszalámival és edényekkel felpakolva érkezhettek.

Paróczai Katalin, a salgótarjáni Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület tagja elmondta: jelenleg több mint hetven négylábúról gondoskodnak, s a téli időszakban különösen fontos, hogy megfelelő mennyiségben tudják ellátni a befogadott állatokat. Az egyesület egyelőre saját pénzből építkezik, ám jövő évtől már az adó egy százalékát is fogadhatják, ami könnyebbséget jelenthet a szervezet életében.

Baksa Valéria, a Lassie Állatmenhely vezetője kiemelte: a mentésre szoruló kutyák száma folyamatosan növekszik a megyében, jelenleg mintegy húsz kutyát látnak el a szintén a megyeszékhelyen működő menhelyükön.

Bozó Brigitta, a ságújfalui Mancs Menedék Állatvédő Egyesület elnöke elárulta: hozzávetőleg kétszáz kutyának és hatvan macskának nyújtanak menedéket, csak az élelmezés havi összege „súrolja” az egymillió forintot.

Jól látszik, hogy a szeretetcsomagok jó helyre kerültek, s az állatvédők remélik: a megannyi szeretetre éhes négylábú hamarosan hű családra is lel. A csomagokba rejtett szeretet és jóság mindenesetre már most reményt adhat egy szebb jövőre.

Ebeket segítenek

A Mentőöv Állatvédő Egyesület csapata 2012 óta dolgozik azért, hogy Salgótarjánban és környékén minél több magára hagyott, rossz körülmények között élő állaton segítsen. Céljuk, hogy egy saját menhely létrehozásával a jelenleg gondozásunkban lévő állatok létszámán túl is tudjanak menteni és gazdásítani. A szervezők adománya itt is számos eb karácsonyát tette boldogabbá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában