Elismerés

2022.12.21. 17:53

Díjazták a családjukból kiemelt Nógrád megyei gyermekek példaértékű teljesítményét

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos feladatának tartja, hogy a gondjaira bízott, családjukból kiemelt gyermekek teljesítményét elismerje, ezáltal ösztönözve őket a jobb eredmény elérésére, követendő példát állítva társaik elé

Gulyás Edina

Többféle díjat is átadtak a gyerekeknek a szép eredményekért

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos feladatának tartja, hogy a gondjaira bízott, családjukból kiemelt gyermekek teljesítményét elismerje, ezáltal ösztönözve őket a jobb eredmény elérésére, követendő példát állítva társaik elé. A közelmúltban adták át a megérdemelt díjakat szűkebb hazánk kiváló tanulóinak. 

A gyermekvédelmi szolgáltató munkatársai kiemelten kezelik, hogy támogassák azokat a gondoskodásban élő gyermekeket, akik valamilyen területen példaértékű munkát végeznek. Tavaly hirdették meg és adták át első alkalommal a Kiválósági díjat, amit azok a nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő felső tagozatos és középiskolás gyermekek kaphattak, akik legalább négyes tanulmányi átlaggal rendelkeznek. Az elismerések sora idén újabb kitüntetéssel bővült, a Hősötös-díjra azok a fiatalok pályázhattak, akik az előző tanévben bármely típusú, alap vagy középfokú oktatási nevelési intézményben legalább 100 darab ötös érdemjegyet gyűjtöttek össze, vagy annak megfelelő tanári értékelést kaptak. Mindkét díjat azzal a céllal hívta életre a gyermekvédelmi szolgáltató, hogy motiválják a családjukból kiemelt gyermekeket, s ezáltal példát mutathassanak sorstársaiknak. 

Íme a díjazottak

– A két tanulmányi díjra szolgáltatási területünk 13 megyéjéből összesen 577 érvényes pályázat érkezett. Nógrád megyéből a Kiválósági díjra nyolc, míg a Hősötös díjra egy gyermekünk pályázott sikeresen. Előbbi elismerést Takács Valentina, Bada Dániel, Dobrovszky Viktor, Filkor Tibor, Królik Veronika, Poroszkai Fatima Rebeka, Setényi Katalin és Bangó Alexandra vehették át, közülük Takács Valentina kitűnő bizonyítvánnyal büszkélkedhet. Bacsa Szilvia pedig Hősötös elismerést érdemelt – fogalmazott az átadó ünnepségen Barátné Balogh Ildikó, területi igazgató, hozzátéve: – Nem kizárólag a hátrányos helyzetből adódó felzárkóztatás a feladatunk, hanem a tehetség támogatása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában