Ünnep

2022.12.21. 13:49

Búvárok állítottak karácsonyfát a balassagyarmati tó mélyén

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület, a város hivatalos önkéntes mentőszervezete már harmadik alkalommal helyezett el karácsonyfát a Nyírjesben, a legnagyobb tó mélyén szerda délelőtt.

L.J.

Idén már harmadszor állítottak karácsonyfát a tó mélyén

Forrás: Nool.hu

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Renner Péter, az egyesület kommunikációs vezetője portálunknak a helyszínen elmondta, harmadik éve próbálják ezt a régi búvárhagyományt meghonosítani Balassagyarmaton, hiszen a búvártechnikát az egyesületük hozta el városba pár évvel ezelőtt.

Karácsonyfát állítottak a Nyírjesben, a tó mélyén: a jeges vízbe szállnak a búvárok
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– Ennek értelmében a nyírjesi nagy tóban, ahol egész évben gyakorolunk, karácsony előtt egy szép feldíszített fenyőfát állítanak a búváraink a tó mélyén. A befagyott vízen egy sávot törtek a tó jegén, majd elmerültek a plusz egy-két Celsius fokos vízben. A hagyományteremtés mellett ez egy jó ki merülési gyakorlat is – mondta Renner Péter. Hozzátette: – Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy amíg nem elég vastag a jég, addig nem szabad rámenni a tóra, hiszen ez balesetveszélyes. Amikor már 12 centiméterre megvastagszik a jég, akkor általában sportolásra alkalmas, de most még nem szabad rámenni!

A búvárok a fát végül nem hagyták a vízben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában