Rádió

2022.11.19. 14:44

Világszerte ismert párterapeuta életébe pillanthatnak be a nógrádi rádióhallgatók

A Gömör és Nógrád Rádió vasárnapi vendége dr. Mihalec Gábor világszerte elismert párterapeuta lesz, akivel dr. Bódi László beszélget.

Nool

A Gömör és Nógrád Rádió négy hónap után immár 24 ezer hallgatót tájékoztat és szórakoztat mintegy 40 országban. 

– A rádió egy átfogó közösségépítő terv része, melynek célja Gömör és Nógrád magyar ajkú lakosságának tájékoztatása, keresztény hitének, nemzeti öntudatának és összetartozásérzésének megerősítése – mondta portálunknak a rimaszombati születésű dr. Bódi László, aki négy évvel ezelőtt kezdte el társadalmi munkáját a magyar palócok földjén. 

Mint elárulta, férfiként úgy érzi, hogy a munkája és a magánélete mellett kötelessége nemzetét is szolgálni, ahogy azt őseink is tették minden évszázadban a Kárpát-medencében. 

– Keresztény hitünk mellett ez volt nemzetünk megmaradásunk záloga a tatárjárás, török hódoltság, Habsburg-monarchia, majd az I. és II. világháborúból kiinduló tragédiák után. Szülőföldem, Gömör-Kishont vármegye több évszázadon át volt a Magyar Királyság leggazdagabb vármegyéje, ma pedig a Kárpát-medence kiéheztetett, alulképzett régiója, ahonnan az értelmiség menekül. Küldetésemnek érzem, hogy Isten segedelmével ezt megfordítsuk és Gömörnek, illetve Nógrádnak visszaadjuk hitét, közösségi és gazdasági erejét – emelte ki a rádió alapítója.

 Hangsúlyozta: a Gömöriek és Nógrádiak nevű Facebook-csoport létrehozása után – amely jelenleg 6300 olvasót szolgál ki regionális hírekkel – sikerült több tiszta szívű, tenni vágyó önkéntes segítségével elindítani a Gömöriek és Nógrádiak baráti vízilabdacsapatát is, amely lassan három éve minden csütörtökön baráti közösséget épít a rimaszombati uszodában. 

– Ezután indult útjára a rádió, ami számomra is egy csoda. Január 18-án pedig szeretnénk elindítani a Gömöri magyar gyermek néptánccsoportot Rimaszombaton, hogy a következő generáció erős magyar közösségben nőhessen fel – ismertette dr. Bódi László.

A Gömör és Nógrád Rádió mögé egyre több, hasonló értékrendet képviselő, elismert és sikeres ember áll be. Ilyen többek között dr. Mihalec Gábor párterapeuta, aki a Pár-percek című műsorával több sikerkönyv, nemzetközi konferencia, a Gyűrű-kúra után immár a hallgatók párkapcsolatait is segíti tudásával. A vasárnap 18 órakor kezdődő KüldetésTUDAT című műsorban dr. Bódi László fogadja a szakembert, akivel küldetése megtalálásáról, élete legnehezebb pillanatairól, a folyamatos tanulás fontosságáról és az Istenbe vetett hitéről is beszélgetnek.

Az előző adásban Pindroch Csaba salgótarjáni színművész osztotta meg személyes pillanatait a rimaszombati rádióssal:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában