Védőszent

2022.11.12. 17:37

Képeken a mesés Hollókő, ahol vigadozással ünnepelték védőszentjüket, Szent Mártont

A hollókői templom és a falu védőszentje Szent Márton. Ennek tiszteletére tizenötödször rendezték meg a Szent Márton-napot az Ófaluban szombaton.

Lászlók Judit

Már holtszezon van, de Hollókőn ismét zsúfolásig megtelt a világörökségi listán is szereplő Ófalu

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A programot a Szent László Vitézei Rend előadásával nyitották meg a templom előtti téren, majd a résztvevők megtekinthették a helyi néptáncosok műsorát. Az eseményre idén is sokan ellátogattak,a piacon libából és kacsából készült finomságokat, házi süteményeket, lekvárokat kóstolhattak, kézműves termékeket vásárolhattak. 

Hollókő, Szent Mártont ünnepelték a falubúcsún
Szent László Vitézei hadijátékokkal szórakoztatták a közönséget
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Az érdeklődők a pajtaárok színpadnál találkozhattak Ludas Matyival és Döbrögi urasággal, a nap során pedig életképeket is láthattak Szent Márton legendájából.

Szabó Csaba, a település polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a rendezvényen elsődlegesen a libából készült ételek kerültek a terítékre. 

Hollókő, Szent Mártont ünnepelték a falubúcsún
Lúdas Matyi története is megelevenedett a rendezvényen
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

– Az eseményen bemutattuk Ludas Matyi történetét, emellett forralt bort és libazsíros kenyeret is kínálunk, mindezt különleges vásári forgataggal is kiegészítettük az Ófaluban – mondta Szabó Csaba. – Bár a rendezvény már szezonon kívül esik, mégis sokan szeretnek ellátogatni ilyenkor Hollókőre. Jelenleg szintén foglalt az összes szállás a községben,  a többségét már jó előre lefoglalták a látogatók.

A polgármester végül kitért arra is, az idei rendezvény különlegessége, hogy vendégül látják az erdélyi testvértelepülésüket, Torockót is.

A helyszínen fotóriporterünk is ott járt, további remek képeket az alábbi fotógalériában találnak:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában