Jótékonyság

2022.11.24. 15:28

Ságújfaluban és Szalmatercsen gyűjt ajándékokat a rászorulóknak az alapítvány

Karácsonyhoz közeledve a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány idén is ajándékgyűjtést szervez, a felajánlott adományokat kollégáik ezúttal is személyesen juttatják majd el Nógrád megyei családokhoz.

G. E.

A szervezet Ságújfalun és Szalmatercsen koordinálja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programját, így ezekben a falvakban adják majd át az adventi időszakban a csomagokat.  

– Az elmúlt években főként a legkisebbeket tudtuk meglepni a hozzánk érkező felajánlásokkal, játékokkal. Azonban idén az idősebb korosztályt, az általános és középiskolás gyerekeket is szeretnénk  megajándékozni – tájékoztatott a szervezet. Amint arról beszámoltak, elsősorban tisztálkodási szereket, használt, de még jó minőségű, nem lomtalanításba szánt téli ruhát – kabátot, cipőt, csizmát – édességet és csokoládét is fogadnak. 

Az adományokat személyesen hétköznap 9 és 16 óra között Ságújfalun, a jelenlétházban lehet leadni, illetve ugyanide el lehet küldeni postai úton, vagy futárszolgálattal is december 10-ig. Az önzetlen felajánlásokat az ünnepek előtt osztják szét a rászoruló családok között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában