Adomány

2022.11.18. 18:01

Rászorulóknak gyűjtenek a salgótarjáni és a gyarmati Tescoban

Tartósélelmiszer-gyűjtő akciót indított a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a november 18. és 20. között zajló kampányhoz pedig a Tesco is csatlakozott, immár 13. alkalommal. Az áruházlánc a vásárlók segítségével szeretne támogatást nyújtani a rászorulóknak az ünnepi időszakban, ráadásul az adományozott élelmiszerek értékének 20 százalékával ki is egészíti a jótékony célú felajánlásokat.

Nool

Leginkább tartós élelmiszereket várnak az akció szervezői

Forrás: Pexels

A vásárlók országszerte 152 áruházban – köztük Salgótarjánban és Balassagyarmaton – adhatják át a tartósélelmiszer-adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinek a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon november 18. és 20. között. A rászorulók részére leginkább a rizs, a hús- vagy készételkonzervek, a szószok-mártások, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a tészta, a tartós tej, az édesség és további, hűtést nem igénylő termékek jelentik a legnagyobb segítséget – tájékoztatott közleményében az áruházlánc sajtóosztálya. 

Hozzátették, hogy online adományozásra is lehetőség van november 30-ig a Tesco Otthonról felületén, ahol négy különböző méretű és értékű adománycsomag közül lehet választani 1000, 2000, 3000 és 5000 forint értékben.

– A vásárlók az adományaikkal közvetlenül a környezetükben élő nehéz sorsú embereket támogathatják. Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban, illetve a leghidegebb januári hetekben. Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, családsegítő szolgálatok és gyermekotthonok ellátottjait, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és az ország legelmaradottabb településein lakókat segítik majd – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában