Fűtési szezon

2022.11.15. 12:15

Programozzák a termosztátokat a galgagutai intézményekben

Mint ahogyan minden településen, így a dél-nógrádi községben is az őszi hidegebb napok elérkezésével, egészen tavaszig komolyabb takarékossági intézkedéseket vezetett be az önkormányzat.

H. H.

Agócs Gábor polgármester megkeresésünkre elmondta, ahol kizárólag gázzal oldható meg a fűtés, ott a termosztátok programozásával csökkentik, avagy növelik a hőmérsékletet. Így tettek a polgármesteri hivatal, az óvoda és a művelődési ház épületével. Az általános iskola esetében pedig vegyes megoldást alkalmaznak. Az éjszakai és a hajnali órákban működik a gázkazán, majd mire megérkeznek a kisgyermekek a tanításra, átállnak a villanyfűtésre.

Szeretnének azonban itt áttérni a fafűtésre, ám ehhez jelenleg nincs meg a megfelelő anyagi forrás. A művelődési ház emeletén lévő varróműhely részlegben, ahol az asszonyok dolgoznak, szintén a fa égetésével biztosítják a meleget.

Agócs Gábor kifejtette továbbá: szerencsére az elmúlt években az intézményekben jelentősebb mértékű energetikai fejlesztések, illetve nyílászáró cserék történtek, továbbá modern kazánokat is beszereltek, így mindenképpen kedvezőbb helyzetben várják, és vészelik át a telet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában