Zakatol

2022.11.16. 16:40

Panaszkodnak a balassagyarmatiak: egyre hangosabbak a vonatok, nagyobb a zaj

Mintha hangosabbak lennének a vonatok, nagyobb a zaj mostanában, remeg a föld is – panaszkodnak Balassagyarmaton a vasút mellett élők a közösségi oldalon. Ezen a részen pár méterre van a házak ablaka a sínektől. Utánajártunk mi okozhatja ezt a nagyobb zajterheléssel járó változást.

E-L. Zs.

Az említett szakaszon három hétig szünetel a vasúti forgalom

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Elsőre semmi újdonságot nem találtunk, a kis piros vonatok is a helyükön, minden a megszokott rendben, késés sincs. Megkérdezésünkre a balassagyarmati vasútállomás dolgozói elmondták, hogy semmilyen változás nem történt ezen a szakaszon. 

Balassagyarmat, vonat, vasút, állomás
Az állomáson semmi változás nem történt a korábbiakhoz képest
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Feltehetőleg a téli évszakhoz közelítve ritkul a növényzet, aljnövényzet, ezáltal a vágányon eddig tompán zakatoló szerelvényeket hangosabbnak hallhatjuk, mivel a zajforrás és lakóépületek közötti részen fokozott hangtompító tulajdonsággal bír a növényzet, de a hőmérséklet és a páratartalom is befolyással lehet rá. A lombhullató fák a nyári időszakban nagy segítséget jelenthetnek a közelben élőknek.

Balassagyarmat
Lehullott a növények lombkoronája, így már nincs, ami tompítaná a zajt
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában