Európai Unió

2022.11.20. 07:00

Nógrádi irodavezető is zsűrizett az uniót körbejáró régiós megmérettetésen

G.P.

Egerben rendezték meg a 4 For Europe észak-magyarországi regionális döntőjét a közelmúltban, amelyen a nógrádi Europe Direct iroda vezetője, Fenyvesiné Mester Erika is zsűrizett.

Európai uniós kérdésekben kellett a legjobb formájukat hoznia annak a tíz regionális döntős csapatnak, melyek tagjai részt vettek minap az egri megmérettetésen. Az első fordulót online rendezték meg, a decemberi véghajrára pedig két csapat jutott tovább. Ők Kecskeméten bizonyíthatják be, hogy az EU-t illetően ők mozognak a legotthonosabban. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára az egri Neumann János Gimnázium csapata állhatott, másodikként pedig az egri Andrássy György iskola diákjai végeztek. 

Fenyvesiné Mester Erika elmondta: jó volt látni, hogy a tavalyi versenyről is érkeztek ismerős arcok, akikben idén is felbukkant a bizonyítási vágy.

– A diákoknak hat feladatban volt lehetőségük bizonyítani, melyek között igazán színes, kreatív és tudásalapú kérdések sorakoztak. A tudáspróbát megelőzően otthoni felkészülést is igényelt néhány feladat: prezentációt kellett bemutatniuk a gyerekeknek, az egyik egy utazás megszervezése volt több kötelező kritériummal karöltve, a másik pedig egy ifjúsági nap részletes megtervezése – ismertette az irodavezető.

Hozzátette: a kreatív feladatokat ügyesen végezték el a versenyzők, de ami igazán befolyásolta a végeredményt, az a tudásalapú teszt volt. Megmutatkozott, hogy a csapatok rengeteg munkát beletéve, igényesen és szorgalmasan állták ki a próbát. Minden résztvevő – a felkészítő tanárok is – értékes ajándéktárgyakat és utalványokat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában