Érték és Minőség

2022.11.10. 19:35

Nógrád megyei vállalkozások is pályázhatnak jövőre a minőséget jelentő védjegy használatára

Néhány Nógrád megyei és határon túli vállalkozás a gazdasági eredményei alapján már pályázhat az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára. Erről tartottak szakmai megbeszélést az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat vezetői, valamint a vállalkozók csütörtökön a Green-Goes Kft. balassagyarmati telephelyén.

Lászlók Judit

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára az elért gazdasági eredmények alapján pályázhatnak

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Az első régiós szakmai találkozó Sándor István, Magyarnándor nyugalmazott polgármestere és az Ullein-Reviczky Antal Alapítvány elnökének kezdeményezésére jött létre. 

– Az esemény célja, hogy értékeljük az eddig elvégzett munkát és megtaláljuk közösen azt az utat, ami az Ipoly-régió felemelkedését szolgálja Magyarországon és Szlovákiában – fogalmazott Sándor István. 

Hozzátette: Nógrád megyéről sokszor elmaradott, hátrányos régióként beszélnek, hasonlóan a Felvidékhez, hiszen a történelmi katasztrófák elsorvasztották a térséget. 

– A rendszerváltást követően azonban a helyi fejlődés megindult, mi pedig azóta is elősegítjük az itt működő vállalkozások fejlődését. Immár több éve részt veszek az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy díjátadó ünnepségén, amely Magyarország legnagyobb gazdasági eseménye. Sajnos Nógrád megyéből és a Felvidékről nincsenek pályázók, így díjazottak sem – húzta alá Sándor István. 

Kiemelte: utóbbi okán vette fel a kapcsolatot Kiss Károlyné Ildikóval, az Érték és Minőség Nagydíj ügyvezető igazgatójával, s elhatározták, hogy megismertetik a védjegyrendszert e térség vállalkozóival is. 

Sándor István megemlékezett a kilencvenes években tartott Ipoly Magyar–Szlovák Regionális Kiállítás és Vásárról, s egyben arról, hogy mennyire fontos az Ipoly két oldalán lévő vállalkozások együttműködése. 

Szakmai értekezlet 2022-11-10 Balassagyarmat Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy
Magyarországon és Szlovákiában is célul tűzték ki az Ipoly-régió fejlesztését
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Ezt követően Kiss Károlyné Ildikó vette át a szót. 

– Az Érték és Minőség Nagydíj elődje – az európai uniós csatlakozásunkig – a Magyar Termék Nagydíj azzal a céllal keletkezett, hogy legyen a hazai termékeknek olyan megkülönböztető jele, amivel nem fognak az uniós termékek között elmerülni. Természetesen az elmúlt évtizedek változtattak a gazdasági lehetőségeken. Azonban továbbra is szükség van olyan látható megkülönböztető jelekre, amik a tömegből való kiemelkedést segítik – mondta Kiss Károlyné Ildikó. 

Hozzáfűzte: – Ezért álmodtam meg az Érték és Minőség Nagydíjat, ami a világ minden nyelvén, politikától függetlenül a kiemelkedő minőséget és a magas színvonalat tanúsítja. Tulajdonképpen a nagydíj egy minőség tanúsító védjegy, amelynek használatát pályázat útján lehet elnyerni. Az országban ez az egyetlen olyan minőségtanúsító rendszer, amelyik nem szakmaspecifikus, szóval 43 témaosztálynak adunk otthont, ezzel a gazdaság teljes palettáját lefedve. Ez az egyetlen olyan rendszer, ami nem állami alapon működik, hanem két civil tulajdona, és civil szervezetek működtetik. 

Szakmai értekezlet 2022-11-10 Balassagyarmat Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy
Az Érték és Minőség Nagydíj célja, hogy segítse a hazai termékek tömegből való kiemelkedését
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Kiss Károlyné Ildikó hangsúlyozta, hogy a független, komoly színvonalú vizsgálati ellenőrzésük van és a tanúsítványokat minden évben ellenőrzik. Végül kitért arra is, hogy az eseményre meghívott vállalkozások olyan eredményeket értek el, ami miatt megérettek a védjegyhasználat pályázatára. 

Ezt követően a szakmai megbeszélésen bemutatkoztak a jelenlévő cégek, vállalkozások is, hiszen azok gazdasági eredményeik alapján a jövő évben már pályázhatnak az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában