Karácsonyfa

2022.11.22. 15:23

Már ünnepi díszben tündököl a megyeszékhely közösségi karácsonyfája + fotók

Hétfőn került Salgótarján Fő terére a város karácsonyfája, kedd délutánra pedig már fel is díszítették.

G. P.

Díszítik a város karácsonyfáját Salgótarján belvárosában

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról már hírt adtunk, hétfőn megérkezett Salgótarján Fő terére a közösség fenyőfája, kedden pedig karácsonyfát varázsolt belőle a Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft.

Portálunk megkeresésére azt közölték: a fa kivágása kapcsán még nyáron kereste meg a foglalkoztatási osztály egyik alkalmazottját egy Fáy András körúti lakos. Ekkor jelezte, hogy a fa nagyon beárnyékolja az ingatlant. Hozzátette, hogy szerinte a fa kissé meg is dőlt,  gyökerei azonban szabadon vannak, félő, hogy egy nagyobb szél kicsavarhatja. A nonprofit kft. a fenyőt olyan szépnek találta, hogy megmentésre méltó legyen a karácsonyi ünnepekre.

Hozzátették: a fa magassága körülbelül 12 méter, kivágása után, hétfőn szállították a helyre.

Ezzel együtt kedden délután a szakemberek elkezdték a megyeszékhely különböző pontjain kihelyezni a világító karácsonyi dekorációkat, így teljes lesz az ünnepi hangulat. 

Az első adventi gyertyát november 27-én, vasárnap 15 órától gyújtják meg, ezzel hivatalosan is elindul az ünnepi várakozás. 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában