Pedagógustüntetés

2022.11.08. 14:42

Már az országos sajtóban is téma a salgótarjáni baloldal etikátlan húzása

Nem csitulnak a kedélyek a salgótarjáni pedagógustüntetés után, amire teljesen rátelepedett a baloldal – írja keddi cikkében a Magyar Nemzet. Kiemelik: egy önkormányzati alapítvány elnöke szervezte a politikai tüntetést.

Nool

Mint arról korábban a Noolon is beszámoltunk, erős politikai színezetet kapott a salgótarjáni pedagógustüntetés, amit a hagyományos október 23-ai, több száz családot megmozgató emlékfutás helyszínére és időpontjára szerveztek. A tüntetők között – bár pártfüggetlen, szakmai demonstrációként hirdették meg országszerte a demonstrációt – a helyi baloldal, így az MSZP, a DK és a Párbeszéd politikusai és szimpatizánsai is megjelentek, ezért nehéz megbecsülni a résztvevő pedagógusok valódi számát. 

A helyi baloldal nem épp etikus húzása már az országos sajtóban is téma. A Magyar Nemzet mai cikkében azt írja, hogy – noha napok teltek el a salgótarjáni október 23-i megemlékezés óta – nem csitulnak a kedélyek a nógrádi megyeszékhelyen. Helyben amiatt háborodtak fel, hogy a baloldali politikusok teljesen rátelepedtek a pedagógusok tiltakozó akciójára. Megdöbbentek azon is, hogy egy olyan közéleti személyiség szervezte a politikai síkra sodort tüntetést, aki helyben egy önkormányzat által fenntartott, közpénzből működő alapítvány kuratóriumi elnöke. 

Emlékeztettek: Salgótarjánban harminc éve minden október 23-i megemlékezés egyik központi rendezvénye egy futóverseny, amelyen a város diákjai vesznek részt, a fiatalok így tisztelegnek a hősök emléke előtt. Rengeteg tanuló, tanár és szülő gyűlik ilyenkor össze az 1956. december 8-i sortűz helyszínén. A konzervatív lap helyi forrásból úgy értesült, a szervezők azt ígérték a résztvevőknek, hogy csak a futóverseny kezdetéig tart a tüntetés, aztán minden pedagógus megy a gyerekekhez és végzi a feladatát. Az események azonban némiképp másképp alakultak. 

A Magyar Nemzet a Salgótarjáni Aktuális Facebook-oldalra hivatkozva arról is ír, sokakat irritál, hogy a tüntetést egy olyan helyi tanító szervezte, aki a városi önkormányzat által működtetett Salgótarján Jövőjéért Közalapítvány kuratóriumának elnöke. A Salgótarjáni Aktuális szerint a pedagógus ráadásul tiltakozó táblával a nyakában a futóverseny rajtjának közelébe is odament, és lelkesen fotózkodott Szabó Tímeával és Berki Sándorral, Párbeszéd Magyarországért párt képviselőivel. Mint fogalmaznak: oda vitte a politikát, ahová nem való.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában