Október 23

2022.10.23. 16:33

Politikai színezetet kapott a salgótarjáni pedagógustüntetés

Az október 23-ai emlékfutás helyszínére és időpontjára szerveztek pedagógustüntetést Salgótarjánban. A tanárok vasárnapi demonstrációjához a helyi baloldal ismert személyiségei, valamint az MSZP és a DK szimpatizánsai is csatlakoztak.

Nincs tanár, nincs jövő (…) El akartak temetni minket, de nem tudják, hogy magok vagyunk (…) Az oktatás befektetés – ehhez hasonló feliratok álltak a salgótarjáni pedagógustüntetés résztvevőinek tábláin.

A vasárnap reggeli megmozduláson mintegy kétszázan voltak. A tüntetők között – bár pártfüggetlen, szakmai demonstrációként hirdették meg országszerte a demonstrációt – a helyi baloldal, így az MSZP, a DK és a Párbeszéd politikusai és szimpatizánsai is megjelentek, ezért nehéz megbecsülni a résztvevő pedagógusok valódi számát.

A tüntetők a városháza lépcsősorán élő installációként a demonstrációk szimbólumává vált, körbe zárt felkiáltójelet is megformálták, illetve azt táblákra és tenyerükre is felfestették. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!