Energiaválság

2022.11.10. 11:49

Fára és gázra is igényelhetnek támogatást Rimócon

A község önkormányzata vissza nem térítendő, egyszeri szociális célú tüzelőtámogatást, vagy pénzbeli segítséget biztosít azon rimóci állandó lakcímmel rendelkezőknek, akik aktív korúak ellátására, vagy időskorúak járadékára jogosultak.

F.O.

Emellett azok is részesülnek a segítségben, akik települési lakhatási támogatást kapnak, a családjukban hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű fiatalkorút, illetve három, vagy annál több gyermeket nevelnek. Igényelheti a támogatást még az is, aki betöltötte a hetvenedik életévét és egyedül él, feltéve, hogy a nyugdíja nem haladja meg 128 ezer 500 forintot. Szintén kérhet segítséget az, akinek a háztartásában az egy főre jutó nettó jövedelem nem éri el a 99 ezer 750 forintot.

Az önkormányzat a közösségi oldalán kiemelte: az üresen álló, nem lakott ingatlanokra nem kérhető támogatás. Lakásonként csak egy személy veheti igénybe a kedvezményt, amelynek mértéke a fatüzelésű rendszer esetében legalább egy köbméter tűzifa ingatlanonként, gázfűtéses rendszernél pedig 25 ezer forint lakásonként. 

Fontos, hogy a kitöltött kérelemhez csatolni kell az igénylő lakcímkártyájának másolatát és a jogosultságot igazoló dokumentumot is. A támogatás megállapítása már kérhető a hivatalban, ügyfélfogadási időben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában