Megbecsülés

2022.11.11. 20:01

Elismeréseket adtak át Salgótarjánban a szociális dolgozóknak + fotók

Világszerte épp negyedszázada ünneplik a szociális munka napját november 12-én a közösség és a társadalom megbecsüléseként. A megyeszékhelyen pénteken tartottak a világnap apropóján egy díjátadót, ahol  a szociális és a gyermekjóléti szférában régóta dolgozóknak átadták a Salgótarján 100 éve város emlékév alkalmából kibocsátott érmeket.

Fodor Orsolya

Az elismerésben részesülők

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Fekete Zsolt, a város polgármestere elmondta, hogy az elesettek, a szegények, a betegek támogatása széleskörű társadalmi összefogást igényel. Még a legfejlettebb társadalmakban is akadnak olyan sorsú emberek, akik időszakosan, vagy az életük végéig kiszolgáltatottá válnak, s az ő megsegítésük minannyiunk közös felelőssége.

Hozzátette: a szociális munka napja felhívja a figyelmet arra a jelentőségteljes hivatásra, amelynek a középpontjában az elesettek állnak. Az e területen dolgozók folyamatosan testközelből tapasztalják meg a legnehezebb életkörülményeket, ezért megbecsülés jár nekik.

Dr. Fényszarusy Zsuzsanna, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központjának igazgatója elmondta, hogy a dolgozók munkájának elismerésére megalapították a Szociális Munkáért Díjat, amelyet először tavaly adtak át a város rendkívüli közgyűlésén.

– Büszke vagyok arra, hogy olyan munkatársak vesznek körül, akik összefogva egy igazi közösségként példát mutatnak a hétköznapokon. Sokakra mindig lehet számítani és nem menekülnek el a nehéz helyzetek elől – fogalmazott az igazgató.

Kiemelte: a kialakult nehéz gazdasági helyzet mindannyiunktól új látásmódot követel, hiszen meg kell küzdenünk az akadályokkal és közvetítenünk kell az emberek felé, hogy mindig van megoldás és remény.

Emlékérmet vehetett át

Lugosi Lajosné, a Százszorszép Bölcsőde kisgyermeknevelője

Sirkó Racs Lujza, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központja gazdasági igazgatója

Fodor László szociális munkatárs a hajléktalan ellátásban 

Hracskó Tóth Hajnalka szociális étkeztető

Szociális munkáért elismerésben részesült 

Hollóné Volom Andrea, a Félsziget Napközi és Lakóotthon dolgozója

Katyiné Balázs Szilvia, aki családgondozó a gyermekjóléti alapellátásban 

Kovácsné Pálfalvi Anita, aki 16 éve szenvedélybetegekkel foglalkozik

A Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központja szolgáltatásai és tevékenységei folyamatosan bővülnek. A finanszírozott feladataik közé került a szociális diagnózis-készítés, a pszichiátriai és a szenvedélybetegek nappali ellátása, valamint az utcai szociális munka is. Emellett az óvodai és iskolai szociális segítőik is a semmiből építették fel az elmúlt időszakban az ellátást. Idén kezdték meg a fogyatékosságügyi tanácsadó tevékenységet, ami sokat segíthet az érintettek problémáinak megoldásában. Novemberben elindult a krízisautó szolgálat is, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat diszpécser központjával közösen működtetnek.

Tavaly szűkebb körben adták át az elismeréseket a pandémia miatt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2021-ben Matula Evelin, Paróczai Katalin, Sejbenné Sánta Magdolna és Zsidai Anikó vehette át a „Szociális munkáért” kitüntetést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában