Segítség

2022.11.18. 14:41

Adományokat gyűjt a Vöröskereszt Nógrád megye több városában is a rászorulóknak

A karácsonyt megelőző időszakban, más szervezetekhez hasonlóan a Magyar Vöröskereszt munkatársai is sokat fáradoznak azért, hogy minél több adományt el tudjanak juttatni a nehéz körülmények között élőkhöz.

G. E.

A Vöröskereszt megyei munkatársai a Penny üzletekben gyűjtik a felajánlásokat a nehéz sorsú emberek részére

Forrás: Facebook/Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is a Penny üzletekben gyűjtik a felajánlásokat november 18-án, pénteken és 19-én, szombaton. A jótékony kezdeményezéshez a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete is csatlakozott.

 – Munkatársaink önkéntesekkel kiegészülve péntek délután 18 óráig és szombaton is fogadják a vásárlók adományait. Elsősorban tartós élelmiszerrel és különböző édességgel szokták támogatni az akciót azok, akik betérnek a boltokba – tájékoztatott Bocsi Márta, a szervezet munkatársa, hozzátéve: – Nógrád megye valamennyi Penny üzletében jelen vagyunk. Salgótarjánban, Pásztón, Bátonyterenyén, Szécsényben és Balassagyarmaton is 10 és 18 óra között fogadjuk a felajánlásokat ezen a két napon. 

Mint mondta: az elmúlt évben rendkívül sikeres volt a gyűjtés, így abban bíznak, hogy idén is hasonló eredménnyel zárul majd. Azonban az utóbbi időszak áremelkedései miatt azt tapasztalják, hogy kevesebbet tudnak vásárolni, és így abból felajánlani is az emberek. Az adományokat még karácsony előtt szétosztják a rászorulók között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában