Súlyos bántalmazás

2022.10.18. 19:55

Teljes erővel, agyrázkódásig ütötte a kölyökkutya fejét Kazáron egy ismeretlen állatkínzó

Hangos nyüszítésre lettek figyelmesek minap a kazári önkormányzat dolgozói, akik az épület előtt egy remegő kiskutyát találtak. Gondolkodás nélkül segítettek a bajba jutott apróságon, állatorvoshoz szállították, ahol kiderült: a zsemleszínű kölyköt nem sokkal korábban súlyosan bántalmazták.

Veres Edina

Úgy fejen ütötték a kiskutyát, hogy agyrázkódást kapott

Forrás: Facebook/Paróczai Katalin

Gecse Ákos kazári polgármester megerősítette a történteket, mondván: az ajtón kilépve találták meg a kiskutyát, és mivel nem tudták miként keveredett oda, így a polgármester bevitte az épületbe, majd onnan vitték a szakemberhez.

A kazári esetről Paróczai Katalin, a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület elnöke is beszámolt közösségi oldalán. Portálunk érdeklődésre azonnal leszögezte, hogy a polgármesteri hivatalnál talált sérült kiskutyát haladéktalanul magukhoz vették.

– A pontos körülményeket nem ismerjük, ami biztos, hogy a kazári polgármesteri hivatal kollégái, miután hallották a nyüszítést, és megtalálták a reszkető kiskutyát, azt is észrevették, hogy ingatja a fejét, amely testrészén egy nagy dudorra is felfigyeltek. Egyből állatorvoshoz szállították a kölyökkutyát, onnan értesítették az egyesületünket, illetve engem. A vizsgálat rávilágított, hogy a kutyust nagy erővel fejbe vágták, emiatt agyrázkódást kapott. Ez okozta a remegést is. A kezelés során több injekciót is kapott, majd végül azt a megnyugtató diagnózist kaptuk az állatorvostól, hogy a kiskutya nem szenvedett koponyatörést, vagy egyéb maradandó sérülést. A fején kialakult nagy duzzanat is várhatóan néhány napon belül lelohad – ismertette a történet részleteit Paróczai Katalin, a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület elnöke. 

Elárulta: néhány nap múlva vissza kell még vinniük egy ellenőrzésre a zsemleszínű apróságot, de ezt követően természetesen – oltás és chippelés után – ez a kutyus is örökbe fogadható lesz.

A Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület elnöke végül háláját fejezte ki a kazári önkormányzat vezetőjének és az ott dolgozóknak, a példaértékű hozzáállásuk miatt.

Az utóbbi időben több állatkínzásról is beszámoltunk. Hatalmas erővel a földhöz csapta, így ölt meg egy macskát egy 15 éves salgótarjáni fiú augusztus közepén.

A történtek után a Szurkolók az Állatokért Alapítvány tagjai is a helyszínre siettek, hogy a  fiút számon kérjék, hogy miért követte el a brutális kivégzést. Látogatásuk azonban sajnos nem vezetett eredményre.

Szeptemberben sokan szurkoltak Cukinak, a Salgótarjánban meglőtt és megrugdosott cicának, s bár óriási akaratereje volt, nem sokkal élte túl a támadást. 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában