Mindenszentek

2022.10.31. 20:32

Sokan keltek útra a temetőkbe Nógrádban is, mécsesek tízezrei világítanak az éjszakában + fotók

V. E.

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Sokan keltek útra szűkebb hazánkban is azért, hogy virágot és mécsest helyezzenek elhunyt szeretteik sírjára. Ahogy arról portálunk is beszámolt, megyénk hat városa közül több esetében is a szokásos nyitva tartás szerint kereshették fel az emberek a sírkerteket. Ugyanakkor például Bátonyterenyén tovább látogathatók a temetők, míg kisváros lévén Rétságon azokat egyáltalán nem is zárják.

A korábbi évekhez hasonlóan a hozzátartozók között most is akadtak, akik hosszú, akár több száz kilométeres utat is vállalnak azért, hogy családtagjaik, rokonaik, ismerőseik fejfájánál felidézhessék az együtt töltött pillanatokat. Mivel a temetőkben és környékükön ez idő tájt megnő a forgalom, így a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság több figyelmeztetést is kiadott a mindenszentekre és a hallottak napjára érvényes forgalmi rend változásokról.

Mint ahogy azt a Nool.hu is megírta, a rendőrség közleménye szerint a közutakon, valamint a sírkertek környékén a fokozott rendőri jelenléttel elsősorban a forgalmat kívánták segíteni, de szükség esetén természetesen a szabálytalan közlekedők ellen is fellépnek. Több sírkertnél polgárőrök, közterület-felügyelők is segítik a látogatókat a közlekedésben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában