Adrenalin

2022.10.19. 16:18

Siklóernyősök szelték az eget Salgótarján fölött (galéria)

A siklóernyőzés kiváló szórakozás, többen is hódolnak e szenvedélyüknek Nógrád megyében és annak környékén. Munkatársunk napokban készített látványos fotóin épp Salgótarján felett repült több bátor vállalkozó.

Nool

A belváros fölött is köröztek egyet

Forrás: Nool

Fotó: Bakos László

Hivatalosan nem tartozik az extrém sportok közé a siklóernyőzés, mégis sokan annak tekintik, hisz ez a repülés legegyszerűbb, de egyben legszabadabb formája is. Minden bizonnyal hatalmas élmény a hangtalan repülés és lebegés érzése, a Nógrád megyében található páratlan szépségű természet pedig valószínűleg csak tovább fokozza a hatást. 

A napokban igazán látványos égi jelenségnek lehettek sokan szemtanúi Salgótarjánban, hiszen többen is a megyeszékhely környékét választották kedvtelésük helyszínéül. Munkatársunk fotóin jól látszik, hogy a belváros fölött is róttak a siklóernyősök néhány látványos kört:

Bár kétségtelen, hogy siklóernyőzni andrenalin növelő és szórakoztató hobbi, de ugyanakkor számos veszélyt is tartogathat. Korábban hírportálunkon is beszámoltunk róla, hogy az Ipoly-völgyi Különleges Mentők szerint az utóbbi években megszaporodott a siklóernyősöket ért balesetek száma Észak-Magyarországon, valamint a szlovák határ közelében is. A nógrádi önkéntesek is gyakran vesznek részt épp emiatt felkészüléseken, hogy még hatékonyabbá váljon az életmentés a térségben. 

Az utóbbi időben több balesetről is beszámoltunk, ahol siklóernyősöket mentettek a szakemberek:

Július elején Pásztó külterületén két siklóernyős is bajba került, egyikük leszállás közben – mintegy nyolc méter magasságban – fennakadt egy fán, és önerejéből nem tudott lejutni a földre.

Szeptember elején ugyancsak Pásztó térségében akadt fenn egy fán leszállás közben egy siklóernyős, aki szintén nem tudott önerőből lejutni a földre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában