Szavazás

2022.10.03. 02:30

Romhányi és tari turistaház is indult az Év Turistaháza országos megmérettetésén

A pályázatok célja, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit, illetve leghangulatosabb turistaszállásait.

Nool

A fenyvespusztai Erdészeti Erdei Iskola

Forrás: Aktív Magyarország

A két kategóriában több tucat nevezés érkezett, melyek közül a közönség választhatja ki, hogy melyik kilátó, illetve turistaház legyen idén az ország kedvence – közölte az MTI-vel az Aktív Magyarország.  Mint a közlemény emlékeztet, a beküldött pályázatok közül szakmai zsűri válogatta ki a tíz-tíz legjobbat. Olyan jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerültek be, amelyek izgalmas kerékpáros vagy gyalogos turistautak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak ott.

A  romhányi Szent György Zarándokszállás
Forrás: Aktív Magyarország

A szervezők kiemelték, hogy országszerte egyre több, egyre egyedibb kilátó teszi még vonzóbbá a természetjárást, a természetközeli turistaszállások pedig ma már korszerűek, így a mai igényeket kielégítő, modern felszereltséggel várják a kikapcsolódni vágyókat.

A fenyvespuszta Erdészeti Erdei Iskola a Mátra északi részén, Bátonyterenyétől 7 km-re található. A csendes erdei környezet páratlan kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Az erdei iskola egyéni kirándulásoknak, erdei iskolai foglalkozásoknak és csapatépítő tréningeknek is ideális helyszíne. A szálláshely az Országos Kéktúra és a Mária-út útvonala mellett fekszik, így a megpihenni vágyó túrázók is igénybe vehetik.

A Cserhát lábánál elhelyezkedő Romhány egyházközségének kántorlakásából alakították ki a Szent György Zarándokszállást, mely a kéktúrázók körében is igen kedvelt. A kikapcsolódás és a lelki feltöltődés kellemes helyszíne. A közeli Prónay-kilátó talán a legizgalmasabb látványosság a környéken. 

Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet a képek kedvelésével október 6-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában